Afbeelding
Foto: Martin Meijerink

Martin houdt zijn blik op de toekomst gericht

Martin Beumer is een man met een rijk verleden; geboren in Hattum in 1941 als zoon van de plaatselijke bakker, in een gezin met drie kinderen. Hij was tot zijn 58-ste docent economie en boekhouden. Wat hij ook was: fervent fietser. Jaarlijks fietste hij ruim 12.000 kilometer van en naar zijn werk en sportief bij de plaatselijke toerclub. Hij verbond zijn passie voor fietsen aan die van fotografie. Hij maakte prachtige natuurfoto's en stippelde als fiets- en wandelgids vele mooie fietstochten uit door het Twentse landschap, rijkelijk voorzien van foto's.

Helaas sloeg het noodlot toe enkele jaren geleden; een behandeling voor prostaatkanker en twee TIA's zorgden voor een fiks slechtere conditie. Hij kon niet meer goed lopen, maar de wens om er op uit te gaan bleef groot. Wij troffen hem tijdens een bezoek bij Mango Mobility in Almelo, waar hij zich voor liet lichten over een nieuwe rollator. Net als de scootmobiel is dit niet alleen een praktisch hulpmiddel om even mee naar de supermarkt te gaan, maar ook ideaal voor een ontspannen tocht door het mooie coulissenlandschap van Twente. Hij kan nog zo'n zes kilometer lopen en doet dit dan ook graag. Martin koos uiteindelijk dankzij het goede advies van Mango voor een Drive rollator; deze zijn nu tevens in de aanbieding van 399 voor 209 euro. Een scootmobiel is nóg niet nodig, maar mocht dit wel zo zijn dan is hij bij Mango aan het juiste adres voor advies en onderhoud.

Mooie tochten
In de regio zijn al veel actieve scootmobielclubs te vinden én er zijn veel scootmobiel-vriendelijke routes uitgestippeld. Deze zijn specifiek uitgestippeld op een redelijke lengte en goede toegankelijkheid. Zo kan een scootmobiel immers niet over te smalle paadjes en obstakels zoals hekjes zijn lastig. Martin's oude passie kreeg een nieuwe invulling met zijn rollator: hij ging ook zelf weer verschillende routes uitzetten en beschrijven, gericht op de scootmobiel. Vooraf persoonlijk gecontroleerd en samengevat in een keurige brochure. Deze is sinds kort ook af te halen in de winkels van Mango Mobility in Almelo en Hengelo.

Weer op pad
Martin Beumer is een voorbeeld voor anderen die getroffen zijn door een ziekte die belemmeringen met zich mee brengt. Hij heeft zich niet laten ontmoedigen en maakt nu dagelijks vooruitgang in zijn mobiliteit. Hij is nu ze ver dat hij dagelijks de natuur intrekt. Gewapend met nu nog zijn rollator, fototoestel en wat proviand trekt hij er op uit. Naar omstandigheden voelt hij zich uitstekend; het in beweging blijven is belangrijk voor je conditie. Zijn Twentse humor en gezegden heeft hij vastgelegd en menig lijfspreuk kan op ons van toepassing zijn: 'Kiek aait noar de zun en de scha blif achter oe”. De ambitie is om in meer Twentse steden routes uit te zetten in samenwerking met lokale scootmobielclubs. Bijvoorbeeld routes langs de historische monumenten in Oldenzaal en Hengelo. Ook wordt er momenteel gewerkt aan grensoverschrijdende activiteiten tussen scootmobielclubs uit Bentheim in Duitsland en de Oldenzaalse scootmobielclub Roadrunners. Keolis' treinen vormen geen belemmeringen om tot wederzijdse ontmoetingen te kunnen komen. Hebt u vragen bel of mail.info@oetintwente.nl of bel: 06546811917

De routes
Bent u benieuwd naar de routes in het mooie Twentse landschap? Kijk dan voor meer informatie op www.oetintwente.nl of via www.scootmobieltwente.nl. U bent ook van harte welkom bij de vestigingen van Mango om deze routes af te halen; in Almelo aan de Einsteinstraat 8a en in Hengelo aan de Drienerstraat 59.