Afbeelding
Foto: Martin Meijerink

KBO-PCOB Overijssel stelt aan u voor: Irma Hegeman (58)

Vanwege de pensionering van haar beleidsmedewerker was het bestuur van KBO-PCOB Overijssel opzoek naar een nieuwe beleidsmedewerker. KBO-PCOB Overijssel is een dynamische en levendige seniorenorganisatie. Met ingang van 17 augustus neemt Gerry Vrielink naar volle tevredenheid haar taken te hebben vervuld afscheid en kan ze gaan genieten van een wel verdiend pensioen.

De KBO-PCOB organisatie zet zich in voor de belangen van alle senioren in heel Overijssel. De organisatie is volop in ontwikkeling en men denkt na over een nieuwe rol van senioren in de toekomstige samenleving. Dat doen ze provinciaal en lokaal met de besturen van de 20 plaatselijke afdelingen. Men werkt aan speerpunten die voor senioren van belang zijn: koopkracht, veiligheid, zorg en welzijn, digitalisering en zingeving. Voor de rol van beleidsmedewerker is een duizendpoot nodig. Na de sluiting van de sollicitatieprocedure heeft men deze duizendpoot gevonden. Ze stelt zich even aan u voor.

Irma Hegeman (58)
Mijn naam is Irma Hegeman, 58 jaar geleden geboren in Hellendoorn als jongste uit een gezin van 11 kinderen. In 1991 mijn lief gevolgd naar Lemelerveld. Samen hebben we 2 zoons. We wonen hier nog steeds met heel veel plezier, alhoewel ik mij nog steeds wel een beetje een ‘Heldernsen’ voel. Ik ben mijn loopbaan begonnen in de zorg. Eerst als begeleider van Korsakov patiënten en later als thuisbegeleider. Vervolgens de switch gemaakt naar welzijn door als Mantelzorgconsulent aan de slag te gaan. Jaren verder ben ik gaan werken bij een welzijnsorganisatie, eerst als Sociaal Werker en gaandeweg in de functie van leidinggevende. Met de jaren kreeg ik ook de rol van beleidsmedewerker. En toen kwam KBO Overijssel op mijn pad. Met veel interesse en energie ga ik vanaf half september aan de slag als Beleidsadviseur als opvolger van Gerry Vrielink. Mijn hart ligt bij het werken met en voor mensen. Een bijdrage leveren om mensen in kwetsbare situaties sterker te maken geeft mij veel voldoening. Ik vind het belangrijk om de samenwerking te zoeken met diverse partijen, alleen zo creëren we een volwaardige samenleving. Ik ben een verbinder en word blij van het bij elkaar brengen van partijen om samen iets te creëren wat de wereld mooier en prettiger maakt. Van elkaar leren, begrip kweken en Senioren van de toekomst zijn o.a. onderwerpen die ik op de agenda zou willen zetten. Ik merk te vaak dat de term senior als een stempel wordt gezien, dat moet anders! Senior is een titel welke gegeven wordt aan de oudere mens met al zijn/haar kennis. Kennis wat doorgegeven moet worden. Want waar zouden we zijn zonder de senior…?? Mijn hobby is een sportieve bezigheid en die vind ik in het beoefenen van yoga en fietsen van vele vele kilometers door ons mooie Overijssel.

Was getekend: Irma Hegeman.

Foto en tekst Martin Meijerink