Het Landhuis
Het Landhuis Foto: Martin Meijerink

Koninklijke Hofleverancier geëerd

Gouden erepenning 'Het Landhuis'

De toekenning van de titel Hofleverancier was al eerder bekend, maar afgelopen maand was het dan zo ver. De erkenning van de titel werd bekroond met het onthullen van het schild 'Hofleverancier'. Het Koninklijke schild heeft reeds een prominente plek gekregen op de voorgevel van het familiehotel.

Hotel Het Landhuis heeft in de afgelopen 125 jaar haar visitekaartjes afgegeven aan de gasten uit binnen- en buitenland. Daarmee heeft ze ook Oldenzaal en Twente op de kaart gezet in het aantrekkelijk zijn van het ter plaatse verblijven in Oldenzaal. Het feestelijk gebeuren begon allemaal met een jubileumreceptie waarbij Jurre van der Geize, huisvriend van de familie Oolderink, het aanwezige publiek op voortreffelijke wijze door de geschiedenis van 125 jaar Hotel Het Landhuis voerde. In al die jaren heeft de familie Oolderink een netwerk aan vaste en steeds weer terugkerende gasten opgebouwd die ware loftrompetten laten horen over het zich thuis voelen wanneer men in het familiehotel in Oldenzaal verblijft.

Bij uitstek geschikt voor senioren
Het Landhuis hotel is ook de ontmoetingsplek voor de leden van de plaatselijke verenigingen, maar ook voor de noabers zoals de vaste klanten worden genoemd. De 85-jarige Rie uit Haarlem gaat er prat op dat ze al meer dan twintig jaar en twee keer per jaar hier in Oldenzaal in hotel Het Landhuis verblijft. "Dit is de plek waar we ons thuis voelen en waar vriendschap is ontstaan met andere gasten. Jullie noemen dat Nosaberschap, wij vriendschap en saamhorigheid. Weet je", zegt ze: "Twente is zo mooi en iedere keer weer is het verblijf in Hotel Het Landhuis in Oldenzaal een thuiskomen voor ons. In Oldenzaal en omgeving kunnen we genieten van al het moois dat Twente en de grensstreek te bieden heeft. Maar meer nog is de hartelijkheid en de vriendelijkheid hier bij de familie Oolderink, daar voelen we ons thuis." Dat het ondernemerschap van de familie Oolderink niet onopgemerkt is gebleven bij de bestuurders van de stad, bleek ook uit de erkenning die de Oldenzaalse raad de familie Oolderink toebedeelde met de Gouden Erepenning van de Hanzestad. Het was burgemeester Patrick Welman die de Gouden Erepenning aan Lenie en Jos Oolderink uitreikte. De aankondiging dat er een jubileumboek zou verschijnen vond daadwerkelijk plaats op vrijdag 25 juli. Het werd een feestelijke avond met veel gastsprekers. Het motto van de familie Oolderink "De gast komt, wanneer die vertrekt” en het was dan ook een zeer speciale gast voormalig wielrenner Hennie Kuiper die het eerste exemplaar van het jubileumboek mocht overhandigen aan de familie Oolderink. Het boek gelardeerd met mooie historische foto's en verhalen van vroeger en nu geeft de lezer een mooie inkijk in hoe het vroeger er af ging in de Broodkont en hoe Het Landhuis nu floreert. Het boek "125 jaar Het Landhuis“ is verkrijgbaar voor €14,95

Foto's en tekst: Martin Meijerink

Het Landhuis
Het Landhuis
Het Landhuis