Afbeelding
Foto: Martin Meijerink

Podotherapie Voskuil

De voeten van Martinus

Inmiddels loop en sta ik al meer dan 80 jaar op mijn benen. De voeten zijn waardevolle delen van ons lichaam; ze brengen ons van en naar heinde en verre en dat jaren, vele jaren lang. Wanneer je voeten het laten afweten en in het ergste geval dienst weigeren dan is het goed te weten waar je terecht kunt met je klachten.

Pijn, stijfheid, wondjes, eelt en of knobbels. Allemaal aanwijzingen om aandacht te schenken aan de voeten en tijd om over te gaan op advies of behandeling. De podotherapeut behandelt mensen met voetklachten, klachten aan het bewegingsapparaat en in de houding die het resultaat zijn van een afwijkende stand van de voeten. Verschillende klachten, zoals bijvoorbeeld een hielspoor, doorgezakte voeten of ontstekingen aan de voetzolen, vragen aandacht en behandeling. Ook knie, heup en lage rugklachten die veroorzaakt zijn door afwijkingen aan de voeten vallen onder het specialistisch werkveld van de podotherapeut.

Extra zorg
Mensen met diabetes, reuma- of dialysepatiënten zijn voor behandeling van hun voeten ook aangewezen op de podotherapeut. De podotherapeut hanteert verschillende therapieën, zoals tapen, schoen- en voetzoolcorrecties en ortheses. Deze behandeling bestaat uit het hanteren van hulpmiddelen ter correctie van standafwijkingen bij abnormale beweeglijkheid. Te denken valt aan knie brace of breukband. De podotherapeut is ook vaardig in het behandelen en het verwijderen van likdoorns en eelt, behandeling van nagelklachten, wondbehandelingen en drukontlasting. Tevens kan deze adviseren over steunzolen en schoenadvies. Voor dit alles bent u bij de podotherapeut aan het juiste adres. Inmiddels is tot mij doorgedrongen dat ik niet alleen te kampen heb met voetproblemen - veel mensen hebben deze. Twee keer per jaar bezoek ik Melissa Voskuil, van Voskuil podotherapie te Hengelo. Mede omdat ik diabetisch en neuropathie patiënt ben, is het niet alleen gewenst maar noodzakelijk dat mijn voeten en benen goede zorg en aandacht krijgen. Doe navraag over eventuele behandeling en vergoeding door de zorgverzekeraar. Melissa Voskuil is u graag van dienst: info@podotherapievoskuil.nl, www.podotherapievoskuil.nl. Aangesloten bij de NVvP

Meer weten over behandeling of vergoeding? Bel 074-7501835

Foto en tekst
Martin Meijerink