Afbeelding
Foto:

Veilig bezoek aan Podotherapeut Oldenzaal voor optimale voetzorg

OLDENZAAL - Je voeten zijn een belangrijke basis voor je hele gezondheid. Wanneer je kampt met voetproblemen, zorgen deze al snel voor lichamelijke klachten aan de enkel, knie en rug. Toch blijven veel mensen te lang doorlopen met problemen, zo signaleert ook de Oldenzaalse podotherapeut Bastiaan Andringa. Naast het behandelen van acute klachten kan hij ook helpen om deze te voorkomen.

Goede voetzorg is belangrijk voor je totale gezondheid. Van kind tot oudere, iedereen heeft baat bij een goed functioneren van de voeten. Podotherapeut Bastiaan Andringa neemt hier graag de tijd voor. Aan de hand van een eerste vraaggesprek worden de klachten in kaart gebracht, waarna de voeten en het lopen onderzocht worden. Bijvoorbeeld door middel van een loop- of hardloopanalyse. Er zijn veel behandelingen mogelijk, afhankelijk van de aard en ernst van de klachten. Zo kunnen oefeningen bijdragen aan de juiste looptechniek om klachten op te lossen. Bij sommige problemen zoals een hielspoor, klachten aan de achillespees, beenvliesontsteking of scheefstand van de grote teen kunnen steunzolen verlichting bieden.

Preventieve zorg
Voor bepaalde groepen kan ook preventieve podotherapie van groot belang zijn, zoals mensen met diabetes. Zij lopen een groter risico op wonden, zweren en andere problemen die snel kunnen verergeren. Podotherapie helpt om de druk op de voet goed te verdelen en zo de voeten gezond te houden. Wondbehandeling voor diabetespatiënten valt eveneens onder deze zorg.

Optimaal presteren
Lopen doen we allemaal al van kinds af aan. Maar net als met andere dingen kun je ook lopen wel degelijk verkeerd aanleren. Zeker wanneer je fanatiek wilt wandelen of hardlopen, kan een slechte techniek je parten spelen. Na een gesprek over de wensen en eventuele klachten wordt de sta- en loopfunctie onderzocht. Een loop- en hardloopanalyse kan inzicht geven in verbeterpunten. Bijvoorbeeld voor de juiste schoenkeuze, ondersteuning en techniekoefeningen. Een goede positie van de voet en looppatroon zijn niet alleen belangrijk voor een gezond lichaam, maar ook voor verbetering van prestaties. Andringa ziet nu ook opmerkelijk veel mensen die weer beginnen met hardlopen in de crisis, maar al snel blessures ontwikkelen. Preventief advies kan dit voorkomen.

Zomers genieten!
Met de zomer op komst dragen veel mensen ook graag slippers en sandalen. Maar veel van dit schoeisel biedt niet de ondersteuning die je nodig hebt. Podotherapeut Oldenzaal biedt ook slippers en sandalen aan die perfect op maat gemaakt zijn. Zo kun je genieten van een mooie zomer, zónder voetproblemen. Een groot voordeel: deze op maat gemaakte slippers kunnen ook gemakkelijk voorzien worden van een nieuwe zool.

Veilig bezoek
Ook de podotherapeuten zijn inmiddels weer gewoon geopend voor zorg. Toch merkt Andringa dat mensen nog wat aarzelend zijn om langs te komen. Om een bezoek veilig te laten verlopen zijn diverse richtlijnen opgesteld. Naast de RIVM-adviezen over voldoende afstand houden, geen handen schudden, vaak handen wassen en alleen naar de praktijk komen, neemt hij ook aanvullende maatregelen. Zo wordt de praktijk extra vaak schoongemaakt en ontsmet. Verder draagt hij een mondmasker en handschoenen tijdens het bezoek en behandeling. U bent dus ook nu van harte welkom voor een gedegen advies tijdens een veilig bezoek.

Maak een afspraak
Podotherapeut Oldenzaal ontvangt u graag voor een afspraak. De praktijk is gevestigd aan de Steenstraat 54 in Oldenzaal. U bent tevens van harte welkom voor een vrijblijvend vraaggesprek. Is podotherapie dan niets voor u? Dan zijn er ook geen kosten aan verbonden. Bel voor het maken van een afspraak met: 085-20 83 705. Kijk voor meer informatie op: www.podotherapeut-oldenzaal.nl