Afbeelding
Foto: Shutterstock

Opfriscursus door Veilig Verkeer Nederland

De KBO en PCOB in Overijssel werken samen met Veilig Verkeer Nederland, die in de provincie Overijssel opfriscursussen voor seniore automobilisten organiseert.

De cursus is bedoeld om het aantal verkeersongevallen met seniore automobilisten te verminderen. In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen - zoals de e-bike - gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen enz. In de VVN Opfriscursus worden senioren door Veilig Verkeer Nederland bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen in het verkeer en kunnen senioren aan een praktijkrit deelnemen. Met een gecertificeerde ritadviseur maak je in de eigen auto een rit. Na afloop krijg je een persoonlijk en deskundig advies over je rijstijl, waarna je bewuster, zelfverzekerder en daarmee veiliger aan het verkeer deelneemt. Deelname aan de praktijkrit heeft geen gevolgen voor het behouden van het rijbewijs. De VVN Opfriscursussen worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Deelnemen aan een VVN Opfriscursus bij u in de buurt?
Meld je aan via https://vvn.nl/opfriscursussen?page=0

Geen VVN Opfriscursus in de buurt? Stuur dan een e-mail naar steunpuntoost@vvn.nl. Zij berichten je dan zodra bij jou in de buurt een VVN Opfriscursus plaatsvindt.