Afbeelding
Foto: shutterstock

Ledenwerving jonge ouderen

De werkgroep Belangenbehartiging KBO en PCOB in Overijssel heeft geconstateerd dat in het overgrote deel van de Overijsselse verenigingen het moeizaam gaat om jongere ouderen lid te maken van de vereniging.

Jonge ouderen zijn van een andere generatie, die zich liever niet willen binden en ook andere interesses en aandachtspunten hebben. Toch is het belangrijk dat ze zich verenigen, niet alleen voor de verenigingen (voortbestaan) maar ook voor hun zelf. Alleen bereik je niets, als je met velen bent kan je wat bereiken en heb je wat in “de melk te brokkelen”. De werkgroep Belangenbehartiging KBO en PCOB in Overijssel heeft een programma gemaakt om jonge ouderen te werven.

Oproep
Bij deze een oproep aan de afdelingen om mee te doen met de pilot in Overijssel. Tijdens een van de afdelingsbijeenkomsten geven de leden van de werkgroep belangenbehartiging graag een presentatie hoe ze dat willen doen. Hierna is het een keuze aan de afdeling zelf of men daadwerkelijk wil meedoen. Opgave voor deelname aan de pilot kan door te mailen naar info@kbo-overijssel.nl.