Afbeelding
Foto:

Lezing voor KBO en PCOB-leden

OVERIJSSEL - De voeten zijn waardevolle delen van ons lichaam; ze brengen ons van en naar heinde en verre en dat jaren, vele jaren lang. Wanneer je voeten het laten afweten en in het ergste geval dienst weigeren dan is het goed te weten waar je terecht kunt met je klachten.

Pijn, stijfheid, wondjes, eelt en of knobbels - allemaal aanwijzingen om aandacht te schenken en over te gaan op advies of behandeling. De podotherapeut behandelt mensen met voetklachten en klachten aan het bewegingsapparaat en in de houding die het resultaat zijn van een afwijkende stand van de voeten. Verschillende klachten, zoals bijvoorbeeld een hielspoor, doorgezakte voeten of ontstekingen aan de voetzolen, gebieden aandacht en behandeling. Ook knie, heup en lage rugklachten die veroorzaakt zijn door afwijkingen aan de voeten vallen onder het specialistisch werkveld van de podotherapeut. Mensen met diabetes, reuma en of dialysepatiƫnten zijn voor behandeling van hun voeten ook aangewezen op de podotherapeut.

Behandelingen
De podotherapeut hanteert verschillende therapieƫn, zoals tapen, schoen- en voetzoolcorrecties, en ortheses. Deze behandeling bestaat uit het hanteren van hulpmiddelen ter correctie van standafwijkingen bij abnormale beweeglijkheid. Te denken valt aan kniebrace of breukband. De podotherapeut is ook vaardig in het behandelen verwijderen van likdoorns en eelt. Behandeling van nagelklachten, wondbehandelingen en drukontlasting. Adviseren over steunzolen en schoenadvies; over dit alles bent u bij de podotherapeut aan het juiste adres.

Lezing
Inmiddels is tot mij doorgedrongen dat niet alleen ik te kampen heb met voetproblemen. Tijd dus om mijn mede-senioren informatie te verstrekken over adequate behandelingen bij voetproblemen. De podotherapeut komt op donderdag 26 maart voor de leden van de KBO en PCOB een informatiemiddag geven. Noteer in uw agenda: Donderdag 26 maart 14.00 uur in de Abdij te Oldenzaal.

Tekst: Martin Meijerink