Afbeelding
Foto:

Belastingservice Ouderenbonden KBO – PCOB

OVERIJSSEL - Ook in 2020 verzorgen de Ouderenbonden KBO-PCOB weer de invulservice van de belastingformulieren voor ouderen die bij deze organisaties voor ouderen zijn aangesloten.

Voor het aangiftejaar 2019 zijn er meerdere wijzigingen doorgevoerd, die aandacht vragen van de door deze bonden opgeleide invullers. Daarbij zal met name oog zijn voor de aftrekposten in de sfeer van de Specifieke Zorgkosten, maar ook giften en eventuele kerkelijke bijdragen die in het belastingjaar 2019 zijn gedaan, verdienen daarbij de nodige aandacht. Een belangrijk aandachtspunt is ook dat, na de vaststelling van het belastbare inkomen over 2019, nadrukkelijk zal worden gekeken voor die belastingplichtigen die in een huurhuis wonen en nog geen huurtoeslag ontvangen, of zij mogelijk per direct voor een maandelijkse huursubsidie kunnen worden aangemeld.

Wijzigingen
De regelgeving over deze Toeslag is namelijk drastisch gewijzigd.Voor ouderen die al een toeslag voor de huur krijgen, wordt dit automatisch door de Belastingdienst voortgezet. Echter naar verwachting zullen er 110.000 nieuwe aanmeldingen gedaan moeten worden, waarvan wij vermoeden dat er veel vanuit onze doelgroep hiervoor in aanmerking gaan komen.

Goede steun
De invullers die u kunt aanvragen via de ouderenbonden in uw woongebied, zijn allen opgeleid om het belastingformulier op een juiste wijze te kunnen invullen. Jaarlijks worden voor hen cursussen georganiseerd, waarbij aan alle wijzigingen en mogelijk andere belangrijke punten voor het op correcte wijze invullen, volop aandacht wordt gegeven.

Doe altijd aangifte
Mocht u soms denken dat de Belastingdienst er volgens de berichten op TV en in de krant soms een potje van maakt, dan zorgen uw invullers ervoor dat uw aangifte juist wordt ingevuld en op een correcte wijze wordt verwerkt. Doe daarom altijd aangifte. Met een AOW en een klein pensioen blijkt het heel vaak zo te zijn, dat u over dat pensioentje toch nog teveel aan belasting hebt betaald. Het teveel betaalde krijgt u dan teruggestort.

Ons motto is dan ook: Leuker kunnen we het niet maken, maar gekker moet het ook niet worden.