Afbeelding
Foto:

Beste lezers,

De vorige keer dat u de Hart van Senioren ontving, stond er nog 2019 op de kalender. Inmiddels hebben we weer de mooie feestdagen achter de rug en ook het carnaval is al weer voorbij op het moment dat de krant bij u arriveert. Wij hopen uiteraard dat u volop genoten heeft; met vrienden, familie, kennissen of wellicht als alleenstaande, vitale oudere.

Inmiddels is het nieuwe decennium dus begonnen. Wat gaan de jaren '20 ons bieden? We staan voor mooie kansen, maar ook uitdagingen. De vergrijzing zet door, maar ouderen zijn ook steeds langer vitaal en actief. Een ontwikkeling die wij natuurlijk van harte aanmoedigen.

Ook als ouderenbond blijven wij ons in 2020 en daarna inzetten voor deze vitale groep mensen 'die al wat langer jong zijn'! Met actieve belangenbehartiging bij gemeenten, samen met de Provincie Overijssel, de landelijke overheid en uiteraard ook de vele andere organisaties die zich inzetten voor het welzijn van de Nederlandse ouderen. Zo werken wij als KBO Overijssel aan de verdere samenwerking met de PCOB en het benutten van de kracht van onze lokale vrijwilligers. Zij zijn ook in 2020 van onschatbare waarde voor de vele diensten en steun die wij bieden aan senioren in heel Overijssel.

Herman Pieper
Voorzitter KBO Overijssel