Afbeelding
Foto:

Volkswagen ID.3 per trein in Nederland gearriveerd

Toen de orderboeken voor de Volkswagen ID.3 1ST in Nederland werden opengesteld, ontstond er al snel een wachtlijst. Van dit zeer gewenste model zijn onlangs treinen vol vanuit Duitsland gearriveerd en de eersten rijden al rond.

Voor Volkswagen is de ID.3 1ST niet het eerste volledig elektrische model en zeker ook niet de laatste. De e-Golf en e-up! gingen de ID.3 1ST al voor en er volgen nog meer ID.3's. Verder mogen een ID.4, een volledig elektrische SUV, en de volledig elektrische crossover ID. CROZZ verwacht worden.

Krachtig
De Volkswagen ID.3 1ST heeft een accu van 58 kWh en wanneer deze helemaal is opgeladen dan kan er tot wel 424 km afgelegd worden. 30 minuten snelladen op gelijkstroom zorgt ervoor dat er weer bijna 300 kilometer gereden kan worden. Voor het snel opladen van de batterij is Volkswagen de samenwerking aangegaan met Shuttel. Door deze samenwerking kan met een laadsleutelhanger bij meer dan 100.000 laadpunten in Europa worden opgeladen en een thuislaadpunt van Shuttel behoort ook tot de mogelijkheden. De ID.3 met 77 kWh accu en tot 542 km actieradius (WLTP) wordt begin volgend jaar in Nederland verwacht.

Luxe, luxer, luxest
De prijzen beginnen bij 37.990 euro voor de ID.3 1ST met standaard 18 inch velgen, lane assist, navigatie inclusief streaming en internet, adaptive cruise control en parkeersensoren. De luxere variant is de ID.3 1ST Plus met bovenop alles van de ID.3 1ST 19 inch velgen, IQ.Light Led Matrix koplampen, achteruitrijcamera en keyless entry. Deze variant is er vanaf 43.990 euro. De luxeste variant, de Max, heeft een prijs vanaf 49.490 euro en heeft onder andere 20 inch velgen, elektrisch verstelbare stoelen en een panoramadak extra. De ID.3 1ST is er in de kleuren Gletscher White, Makena Turquoise, Moonstone Grey en Mangan Grey.