Afbeelding
Foto:

De vernieuwde modellen van Kia

Binnenkort staan er veel vernieuwde modellen van Kia in de showroom. De Sorento Hybrid, Rio, Picanto en Stonic komen eraan!

Sorento Hybrid
De Kia Sorento Hybrid heeft een vanafprijs van 45.995 euro, is inmiddels te bestellen en staat eind september bij de dealers in Nederland in de showroom.

De nieuwste generatie Sorento is de meest geavanceerde Kia van dit moment door onder meer de slimme en efficiënte technologie. Hij komt naar Nederland in twee geëlektrificeerde varianten, mét en zonder stekker. De Sorento Hybrid combineert de sterke 1.6 T-GDi benzinemotor met een lithium-ion polymeeraccu en een elektromotor. Deze krachtige en efficiënte Sorento Hybrid heeft een systeemvermogen van 169kW/230pk en een maximumkoppel van 350Nm. De nieuwe Sorento staat op het geheel nieuwe SUV-platform van Kia en biedt daardoor veel meer ruimte voor passagiers, bagage én de geëlektrificeerde aandrijflijnen. De line-up van de Sorento Hybrid bestaat uit vier uitvoeringen. Dit zijn de ComfortLine, DynamicLine, DynamicPlusLine en ExecutiveLine. De uitrusting is dermate luxe dat er maar één optie hoeft te worden aangevinkt, de metallic lak.

Kia Rio
De vernieuwde Rio is al te bestellen vanaf 19.995,- euro en is vanaf eind september in Nederland leverbaar. De Rio is het eerste model van Kia dat is uitgerust met 48V mild-hybridtechnologie in combinatie met benzinemotor en een nieuwe handmatige transmissie (iMT).

Kia heeft zich in dit geval niet ingehouden met het doorvoeren van verandering. De vernieuwde Rio oogt krachtiger, dankzij een smallere tiger nose-grille, een lagere voorbumper en nieuw ontworpen mistlampbehuizingen. Verder zijn er twee nieuwe exterieurkleuren voor de Rio- Perennial Grey en Sporty Blue - én nieuwe 16-inch achtspaaks lichtmetalenvelgen. Het interieur is eveneens vernieuwd en voorzien van een 8-inch breedbeeldscherm en een 4,2-inch digitaal display voor het nieuwe supervision instrumentencluster. De Rio is uitgerust met het gloednieuwe ‘Phase II’ UVO Connect dat toegang biedt tot een groot aantal diensten zoals live verkeersinformatie. Ook nu zijn er weer vier uitvoeringen om uit te kiezen: ComfortLine, DynamicLine, DynamicPlusLine en GT-Line.

Vernieuwde Picanto
Ook de vernieuwde Kia Picanto kan inmiddels besteld worden en staat eveneens vanaf eind september bij de Nederlandse dealers. De Picanto is er vanaf 14.695,- euro.

De Picanto is een trendy stadsauto en een echt verkoopsucces. Bijna 1 op de 5 verkochte auto’s in het A-segment is een Picanto. Het succesnummer is nu op alle fronten opgefrist. Zo heeft het interieur een 8-inch breedbeeldscherm voor het touchscreen navigatiesysteem en een 4,2-inch digitaal display voor het nieuwe supervision instrumentencluster gekregen. Bovendien is de Picanto naar wens als 4- of 5-zits te bestellen is. En hij is helemaal connected met het nieuwe ‘Phase II’ UVO Connect. Voor de aandrijving biedt de Picanto nu keuze uit twee ‘Smartstream’ benzinemotoren: een 74 kW/100 pk sterke 1.0 T-GDi of de 49 kW/67 pk sterke 1.0 DPi. Een primeur is de innovatieve (optionele) AMT-transmissie voor de 1.0 DPi-motor, die het gemak van een automaat combineert met het lage brandstofverbruik van een handbak. De nieuwe Picanto is standaard heel compleet en is leverbaar in de uitrustingniveaus ComfortLine, DynamicLine, DynamicPlusLine, GT-Line en X-Line.

Kia Stonic
Het duurt iets langer voordat de vernieuwde Stonic bij de dealer staat, dat is pas vanaf oktober. De Stonic is net als de andere drie al wel te bestellen en dat kan voor een prijs vanaf 21.495 euro.

Deze compacte cross-over van Kia wordt standaard geleverd als ‘EcoDynamics+’ mild-hybrid. De Stonic combineert daarbij de nieuwe ‘Smartstream’ 1.0 T-GDi benzinemotor van 100 of 120 pk met een geavanceerd 48V MHEV-systeem. Zo gaat de Stonic efficiënt om met energie en brandstof en staat garant voor goede prestaties. Ook heeft de Stonic de nieuwe, intelligente ‘clutch-by-wire’ handgeschakelde versnellingsbak (iMT). Voor het eerst is de Stonic uitgerust met een infotainmentsysteem met 8-inch touchscreen en het innovatieve ‘Phase II’ UVO Connect. De vernieuwde Kia Stonic is per direct te bestellen in drie verschillende uitvoeringen, te weten ComfortLine, DynamicLine en DynamicPlusLine. Begin volgend jaar worden de GT-Line en GT-PlusLine nog toegevoegd aan de line-up.




Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding