Afbeelding
Foto:

Van Renault ZOE naar een Renault ZOE Cargo en terug

Bezorgdiensten in het stadscentrum zijn vaak gebonden aan de nodige regels. Zo zijn in bepaalde steden vervuilende diesels niet welkom en is de parkeerruimte vaak ook beperkt. In die gevallen is een Renault ZOE Cargo een uitkomst.

De ZOE is een volledig elektrisch model van Renault en is leverbaar als Life-, Zen-, Intens en Edition One-uitvoering. De prijzen van de diverse uitvoeringen zijn respectievelijk vanaf 33.590, 35.190, 36.190 en 37.790 euro. Alleen de ZOE Life is uitgerust met een elektromotor met een vermogen van 108 pk, de overige uitvoeringen hebben een motor met 135 pk. De elektrische actieradius gecombineerde cyclus (WLTP) bedraagt voor de ZOE Life 395 km, de uitvoeringen met een 135 pk motor is iets lager, namelijk 385 km.

Ombouwen
Een opvallend kenmerk van de ZOE Cargo is dat de Renault ZOE achteraf omgebouwd wordt naar de ZOE Cargo. De Renault ZOE is vanaf uitrustingsniveau Zen al voor 1.049 euro (excl. BTW) om te bouwen. De achterbank en de gordels worden bij de ombouw vervangen door een bagagevloer en een kopschot met scheidingsrek. Door deze ombouw wordt een laadruimte van 1m³ gerealiseerd. De inhoud van de laadruimte kan aan het zicht onttrokken worden, tegen een meerprijs, door een afdekplank. De ruimte onder de afdekplank bedraagt dan nog 0,5 m³. De ombouw is volledig omkeerbaar. Dat betekent ook dat deze geen invloed heeft op de restwaarde. Het om laten bouwen tot de Cargo is bij elke Renault-dealer mogelijk.