Afbeelding
Foto: © Automobiles Peugeot

De Peugeot 3008 was al een topper in het compacte SUV-segment en alleen al de looks van de nieuwe 3008 geeft aan dat het de bedoeling is dat ook te blijven.

Wat direct in het oog springt en zeer zeker vernieuwend is, is de frameloze grille. Het design van de grille is doorgetrokken tot onder de koplampen. De koplampen zijn ook opnieuw ontworpen en hebben haakvormige dagrijverlichting. De koplampen van de nieuwe Peugeot 3008 SUV zijn overigens bij alle uitrustingsniveau met LED-technologie uitgerust. De 3008 GT en GT Pack krijgen door de Full LED-koplampen een onderscheidende uitstraling en tot 90 km/u hebben de koplampen ook bochtverlichtingsfunctie. Aan de achterzijde heeft de nieuwe 3008 SUV Full LED-achterlichten die afgewerkt zijn met helder rookglas. Daar waar het doorlopen van het design van de grille aan de voorzijde zorgt voor het breder ogen van de auto, zorgt het rookglas van de achterlichten voor dat zelfde effect aan de achterzijde. In de achterlichten zijn natuurlijk weer de inmiddels welbekende 'klauwen' van Peugeot zichtbaar. Bij het richting aangeven, lichten deze klauwen één voor één op. Ook zijn er voor de nieuwe Peugeot 3008 SUV nieuwe carrosseriekleuren. U kunt kiezen uit de nieuwe Celebes blauw en Vertigo blauw en verder de al bekende Pearl wit, Artense grijs, Platinum grijs, Perla Nera zwart en Ultimate Rood. Met de optie Black Pack op de GT en GT Pack versie, worden diverse designelementen, zoals de grille, donker afgewerkt.

Vernieuwd interieur
Ook in de Peugeut 3008 SUV zijn de nodige vernieuwingen te zien. Zo heeft de nieuwe 3008 de nieuwste versie van de PEUGEOT i-Cockpit®. Deze heeft een 12,3-inch digitaal instrumentarium dat nog beter af te lezen is en ook een hoger contrast heeft. Verder is het centrale touchscreen 10 inch groot en uitgerust met pianotoetsen die direct toegang geven tot airconditioning, 3D connected navigatie met spraakopdracht, telefoon, mobiele applicaties, alarmknipperlichten, voertuiginstellingen en radio. Ook wat kleuren en materialen in het interieur betreft, is deze nieuwe Peugeot verbeterd en zijn er meer mogelijkheden.

Aandrijving
De nieuwe 3008 SUV is verkrijgbaar met benzine- of dieselmotoren en plug-in hybrides met twee- of vierwielaandrijving, dus voor elke gebruiker een passende motor. Er is keuze tussen een 1,2-liter driecilinder als handgeschakelde 6-bak of als automaat en een 1,6-liter viercilinder met EAT8. Er is één dieseluitvoerin. Deze 1,5-liter viercilinder is als handgeschakelde 6-bak of als automaat leverbaar. Verbrandingsmotoren in combinatie met automatische transmissie hebben bij het nieuwe model op de middenconsole standaard een driving mode selector om te kiezen tussen de rijmodi Normal, Sport en Eco. Bij de hybrides kan met de driving mode selector gekozen worden voor Electric, Hybrid, Sport of eventueel 4WD. Er komen twee hybride Peugeot 3008's. De vierwielaangedreven uitvoering, Hybrid4 300 e-EAT8, heeft een PureTech benzinemotor met 200 pk en twee elektromotoren van respectievelijk 110 en 112 pk. De Hybrid 225 e-EAT8 heeft een vermogen van 225 pk. Deze uitvoering heeft een PureTEch benzinemotor van 180 pk en een elektromotor van 110 pk. De hybride met vierwielaandrijving kan tot wel 59 km volledig elektrisch afleggen, de voorwielaangedreven hybride legt 56 km elektrisch af.

Meer weten
Wilt u meer weten over de nieuwe Peugeot 3008 SUV? Ga naar uw dealer: Auto Palace Deventer aan de Dortmundstraat 4 of Auto Palace Apeldoorn aan de Wagenmakershoek 2.

Foto: © Automobiles Peugeot