Een nieuwe start

Dit is weer mijn eerste column na mijn vakantie. Een vakantie die anders was dan andere jaren. Velen van u zullen ditzelfde gevoel mogelijk hebben. Maar toch heb ik kunnen genieten van veel mooie dingen die Nederland te bieden heeft.

Andere jaren zit je na de vakantie al weer heel gauw in de flow van het normale leven. Weer naar het werk, de sport begint weer en de kinderen gaan weer naar school. Toch voelt het nu anders. In deze coronatijd is het werk, de sport en het sociale leven toch anders. Mogelijk ook het gevoel of er is nog angst. Wat kan er nog gebeuren, waar kunnen we dit jaar nog tegenaan lopen en wat zijn de gevolgen? De gevolgen voor uw gezondheid, voor uw werkgelegenheid en voor het sociale leven? Welke plannen heeft deze regering voor de komende tijd en wat krijgen we te horen nadat deze van Prinsjesdag zijn uitgewerkt?

Eén ding is zeker, belangrijk is de gezondheid van ons allen en een gezonde economie. Hierdoor kunnen we blijven werken en hopelijk met een gezonde werkdruk voor alle beroepen, ook de zorg. In ons mooie autovak zal de komende jaren ook het een en ander veranderen. Het elektrisch rijden zal grote vormen gaan aannemen, dit gesteund door de overheid. Gunstige regelingen voor de aanschaf van deze elektrische auto's kosten de overheid heel veel geld. Zo komt er veel minder geld binnen van de BPM regeling en ook minder wegenbelasting. Geld wat de overheid hard nodig heeft, dus zullen ze op een andere wijze het geld binnen moeten harken.

Ik verwacht dat alles op de schop gaat en dat we verschillende mogelijkheden gaan krijgen van rekeningrijden. Hopelijk blijft autorijden ook voor alle mensen betaalbaar want er zijn vele mensen die zich niet een nieuwe, vaak duurdere elektrische auto kunnen veroorloven en toch een auto nodig hebben voor hun werk of sociaal leven. We zullen dus ook de komende jaren nog heel veel benzineauto's op de weg hebben en gaan onderhouden. Want door de corona is er ook veel onzekerheid ontstaan. Door deze onzekerheid wachten mensen mogelijk met het uitgeven van hun spaargeld.

Wij zien dat steeds meer mensen daarom gebruik maken van de private lease aanbiedingen. Precies weten wat de auto u kost en toch zorgeloos met een goed gevoel nog uw spaargeld achter de hand hebben. Mogelijk hebt u daar nog nooit aan gedacht, maar laat u dan eens uitgebreid voorlichten in de showroom. Wij staan bij AutoCity AVK voor u klaar en geven u graag de informatie die u nodig hebt om een goede, bewuste keuze te maken. Ook in deze coronatijd staat de koffie voor u klaar en zullen wij u op gepaste wijze informeren.

Met vriendelijke groeten, René Temmink.