Afbeelding
Foto:

Nieuwe Opel Mokka komt eraan

Opel heeft natuurlijk al meerdere elektrische auto's op de markt gebracht en gaat komen met nog eentje: Opel Mokka. Wat wel uniek is aan de Mokka is dat gelijk vanaf de introductie er een elektrische variant is. Naar verwachting start de verkoop aan het eind van de zomer en is de Mokka begin 2021 bij de dealers in de showroom te vinden.

De Mokka laat zich heel goed beschrijven met het woord 'stoer'. Dat heeft niet direct met de lengte van de auto van doen, want in vergelijking met de Corsa-e is de Mokka maar zo'n 15 centimeter langer. Door de lijnen van de Mokka lijkt deze echter langer en breder en ook de 18 inch wielen dragen bij aan de robuuste uitstraling. De Mokka heeft als eerste Opel de Opel Vizor. Een module net onder de motorkaplijn en over de volledige breedte waarin de IntelliLux LED Matrix-koplampen zijn verwerkt en met het logo van Opel in het midden.

Opel Mokka-e
De elektrische Mokka wordt uitgerust met een elektromotor met een vermogen van 136 pk en een 50 kWh-batterij, die bij alle uitvoeringen geschikt is voor snelladen. De motor en batterij geven de Mokka-e een actieradius van 322 km. Rijstijl heeft natuurlijk wel invloed op het bereik en dat heeft men deels zelf in de hand. Er kan gekozen worden uit drie rijmodi, Normal, Eco en Sport. Eco is zoals de naam al doet vermoeden de meest zuinige en Sport de minst zuinige.

Bij de nieuwe Mokka heeft Opel niet alleen geïnvesteerd in het uiterlijk en in de aandrijflijnen. Er is ook wel degelijk gedacht aan het comfort van bestuurder en inzittenden. Zo heeft de Mokka zesvoudig verstelbare ergonomische stoelen en is draadloos opladen van de smartphone mogelijk. Verder is de Mokka voorzien van het nieuwe Pure Panel met twee beeldschermen die onder meer de informatie tonen die voor de bestuurder van belang zijn.

Meer weten over de Opel Mokka? Ga naar www.opel.nl