Afbeelding
Foto:

Citroën heeft zich als doel gesteld om in 2020 met 6 elektrische modellen op de markt te komen. Ze zijn goed op weg, want in het najaar is de Citroën ë-C4 te bestellen.

Dat er een elektrische variant komt, is niet de enige verandering die de C4 heeft ondergaan. De nieuwe C4 is een hatchback, maar heeft ook kenmerken van een SUV, zoals 18" wielen. Kenmerkend zijn de vloeiende lijnen en heel typerend is de LED-verlichting aan de voor- en achterzijde. De aflopende daklijn en de achterspoiler geven de C4 en de ë-C4 een speelse uitstraling. Deze Citroën wordt leverbaar in zeven carrosseriekleuren en vijf colorpacks, waaronder de colorpack exlusief voor ë-C4: Energizing Blue. Prijzen van de C4 zijn nog niet bekend gemaakt.

Aandrijflijnen
Benzine-, diesel- of elektromotor, de C4 heeft voor elk wat wils. Deze motoren hebben vermogens van respectievelijk 100 tot 155 pk, 110 tot 130 pk en 136 pk. De ë-C4 doet qua vermogen dus niet onder voor de benzine- en dieselvariant. De elektromotor wordt gevoed door een lithium-ion batterij met een capaciteit van 50 kWh. De actieradius van de ë-C4 is 350 km. De actieradius kan geoptimaliseerd worden door de regeneratieve remfunctie in te schakelen en de keuze van de rijmodus. Dat Citroën vertrouwen heeft in de ë-C4 blijkt wel uit de garantietermijn op de batterij: gedurende 8 jaar of 160.000 afgelegde kilometers garandeert Citroën dat de batterij minimaal 70 procent van de originele laadcapaciteit heeft. De aandrijflijnen van de C4 zijn te combineren met een automatische of handmatige transmissie, echter de ë-C4 wordt alleen met automatische transmissie geleverd. Bij uitvoeringen met automatische transmissie zit een versnellingshendel op de middenconsole en daarnaast is er een apparte knop om de parkeermodus te activeren.

Comfort
Het lichte interieur van de Citroën C4 ziet er niet alleen comfortabel uit, maar is het ook. De sfeer wordt gecreëerd door de gebruikte kleuren en aangebrachte decoraties. Ook de materialen die heerlijk zacht aanvoelen dragen bij aan de sfeer. Het interieur oogt ruimtelijk, maar biedt ook daadwerkelijk veel opbergmogelijkheden en heeft veel beenruimte. Wat zeker ook bijdraagt aan het comfort tijdens het autorijden zijn de Advanced Comfort-stoelen en de wielophanging met Progressive Hydraulic Cushions.Voor nog meer gemak heeft het instrumentenpaneel heldere HD-beeldkwaliteit en sfeerverlichting aan de zijkanten van het paneel. Alle essentiële informatie is in het gezichtsveld, zodat geen moment het contact met de weg en omgeving hoeft te verliezen. Ook is de C4 uitgerust met maar liefst twintig rijhulpsystemen en kunt u te allen tijde in contact blijven door de nieuwste connectiviteitssystemen.

Personalisering
Mocht de C4 of ë-C4 toch niet helemaal naar wens zijn, dan heeft u veel mogelijkheden om de auto naar uw eigen wensen en stijl aan te passen. Natuurlijk helpt uw Citroën-dealer graag met het samenstellen van uw ideale C4 of ë-C4.

Copyright William CROZES @ Continental Productions