Afbeelding
Foto:

SEAT investeert 5 miljard euro in mooie elektrische toekomst

Fabrikanten zetten steeds meer in op het elektrificeren van hun brede gamma. Ook SEAT wil de komende jaren fors investeren in de toekomst van het elektrisch rijden.

Het Spaanse merk heeft tot en met 2025 ruim vijf miljard euro gereserveerd om te investeren op diverse fronten. Zo worden sneller nieuwe modellen ontwikkeld en de productiefaciliteiten in Martorell en Barcelona kunnen versterkt worden. Zo wil SEAT vanaf 2025 elektrische auto's gaan produceren in Martorell; de verwachting is dat de markt voor elektrische auto's dan groter is geworden. SEAT heeft nu nog alleen het model Mii Electric beschikbaar als elektrische auto, maar wel met diverse auto's op de tekentafel. Doordat SEAT nu nog relatief klein is ten opzichte van veel andere merken, is het simpelweg nog niet economisch om nu al veel elektrische auto's aan te bieden.

CUPRA
In 2018 lanceerde SEAT het automerk CUPRA, wat eerder gebruikt werd als modelaanduiding. Beide merken blijven inzetten op een eigen rol en identiteit. SEAT moet hierbij een jonger publiek aanspreken, nieuwe kopers voor het merk. CUPRA focust zich op een ander marktsegment, tussen de volume- en premium markten in. CUPRA zal dan ook op creatieve wijze invulling geven aan de elektrische ambities. Zo zal het el-Born studiemodel in productie genomen worden; deze komt in 2021 op de markt en zal gebouwd worden in Duitsland. CUPRA komt in 2021 in totaal met drie geƫlektrificeerde sportieve modellen. Naast deze el-Born zijn dit de hybrides van de Leon en Formentor.