Afbeelding

Verliefd worden bij Honda Wesselink op de Honda e

Velen hebben de Honda e alleen nog via de media kunnen ontdekken, maar deze fantastische en volledig elektrische auto echt ervaren kan nu. De e staat bij de dealers in de showroom met een prijs vanaf 35.330 euro en daarbovenop kunt u ook nog gebruik maken van een subsidie van 4.000 euro.

De Honda e is niet te vergelijken met andere modellen. Waar op de weg op enige afstand nog wel eens de vraag rijst van welk merk of type het voertuig is, omdat vele op elkaar lijken in vormgeving, is dat bij de Honda e absoluut niet het geval. Met de speelse rondingen, ronde koplampen, ronde achterlichten, een groot vlak op de motorkap, de ontbrekende zijspiegels en misschien de vlindertjes in de buik weet u direct dat het de Honda e is.
Ook het interieur is niet te vergelijken met andere auto's: een dashboard met louter schermen. Twee daarvan zijn in feite de zijspiegels, maar de andere laten alle benodigde informatie zoals snelheid en resterende batterijcapaciteit zien. Ook gebruikt u een scherm voor het bedienen van bijvoorbeeld navigatie en muziek. Verder is het een modern retro-interieur dat lijkt door een binnenhuis-architect te zijn ontworpen. Heel geslaagd.

De techniek
Honde e heeft een 35,5 kWh lithium ionbatterij en een motor met 136 pk of 154 pk bij de Honda e Advance die de achterwielen aandrijft. Krachtig genoeg om in net iets meer dan 8 seconden van 0 tot 100 km/u te gaan en voldoende capaciteit om tot 221 km te rijden. Dat er zoveel kilometers afgelegd kunnen worden, komt door een stukje aerodynamica, maar ook door verlies van energie te beperken en vrijkomende energie weer te gebruiken voor het opladen van de batterij. Thuis al voorzien van zonnepanelen? Dan is er toch niets leuker om deze gave auto van uw eigen (gratis) stroom te voorzien.

Ga naar Honda Wesselink aan de Solingenstraat 7 in Deventer, Laan van de Dierenriem 35 in Apeldoorn of Hoofdweg 20-22 in Emst voor een ervaring die u niet snel vergeet.