Afbeelding
Foto:

Meer individuele vervoers-middelen verkocht door crisis

De coronacrisis zorgt ook voor een stijgende vraag naar individuele vervoersmiddelen. Zo ziet branchevereniging BOVAG momenteel weer een stijging van de motorverkoop, maar ook brom- en snorfietsen zijn steeds populairder.

De vele beperkingen in het openbaar vervoer lijken de vraag naar individuele vervoersmiddelen sterk aan te wakkeren. Hoewel er in de eerste helft van dit jaar op zich 2,8 procent minder motorfietsen verkocht werden dan in dezelfde periode vorig jaar, werd in mei en juni juist een hele inhaalslag gemaakt. Zo werden in mei 1.768 motorfietsen geleverd, ruim 6,7 procent meer dan vorig jaar. En in juni namen de registraties zelfs met 21,9 procent toe.

Vaker elektrisch
De nieuwe motorkopers lijken ook vaker dan voorheen te kiezen voor een elektrische motorfiets. Zo zijn nu al in 2020 meer elektrische motorfietsen verkocht dan in heel 2019.

Brom- en snorfiets
Ook in de categorie brom- en snorfietsen was grote vraag zichtbaar. Zo werden in de eerste helft van dit jaar ruim 36.346 nieuwe scooters verkocht, een stijging van 23,7 procent ten opzichte van vorig jaar. Ook hier is elektrisch rijden toe aan het nemen; één op de vijf nieuwe scooters is inmiddels elektrisch. In juni werden 7.748 snorfietsen geregistreerd, ruim 84 procent stijging ten opzichte van vorig jaar. Eveneens is één op de vijf elektrisch tegenwoordig. BOVAG en RAI zijn positief over deze trend, die past binnen de verduurzaming van de sector.

Gebruikte auto's
Ook auto's zijn weer wat populairder. Zo werden in juni een record aantal gebruikte auto's verkocht; 120.550 stuks, 14,5 procent stijging ten opzichte van vorig jaar.