Afbeelding
Foto:

Bij Private Lease betalen per gereden kilometer? Het kan!

Hoe eerlijk vindt u het als u 800 kilometer per jaar rijdt en evenveel moet betalen voor de lease-auto als iemand die 8.000 kilometer per jaar rijdt? Jeep komt nu met een nieuw leasesysteem waarbij veel meer gekeken wordt naar hoeveel kilometers worden afgelegd: Jeep Miles.

Jeep Miles is alleen mogelijk bij het leasen van één van de uitvoeringen van de Jeep Renegade of Compass. U sluit een privateleaseovereenkomst en vervolgens wordt er maandelijks een vast bedrag betaald plus een bedrag voor de gemaakte kilometers.

Standaard of Plus
Er zijn twee pakketten waaruit gekozen kan worden: Standaard en Plus. Bij Standaard zijn in het vaste leasebedrag per maand onderhoud, reparatie, wa-casco verzekering, motorrijtuigenbelasting, pechhulp en het vervangend vervoer inbegrepen. Het Plus-pakket heeft daarbovenop ook nog een inzittendenschadeverzekering, rechtsbijstandverzekering en all season banden.

Maandbedrag
Voor de Renegade begint het maandbedrag bij 272 euro en voor de Compass bij 346 euro. De eerste 500 kilometer per jaar zijn "vrije kilometers". Daarvoor hoeft u dus niet extra te betalen. Vervolgens wordt bij afsluiten van het Standaard-pakket 0,15 euro per kilometer in rekening gebracht en Jeep Miles Plus betaalt u 0,24 euro per kilometer. De verreden kilometers worden geregistreerd via T-Box Mopar Connect dat in de Jeep wordt geïnstalleerd en vervolgens maandelijks met u afgerekend.