Afbeelding
Foto:

Highlander komt voor het eerst in zijn bestaan naar Nederland

Toyota kent al een groot aanbod van SUV's. Denk aan de C-HR, RAV4 en de Yaris Cross. De Highlander wordt aan die lijn toegevoegd, maar enig geduld is wel nodig. Begin 2021 staat de Highlander pas bij de dealer.

De Toyota Highlander komt in Nederland alleen op de markt met zelfopladende hybridetechnologie. De aandrijflijn bestaat uit een 2,5-liter Atkinson-benzinemotor in combinatie met een elektromotor op de voor- en achteras. De energie voor de elektromotor komt uit de krachtige nikkel-metaalbatterij, die onder de tweede zitrij is geplaatst. Al met al heeft deze combinatie een vermogen van 244 pk en is het verbruik 6,6 liter per 100 kilometer. De CO2-uitstoot is 146 gram per kilometer en daarmee heeft de Highlander de laagste uitstoot in het segment.

Stoer design
De Toyota Highlander heeft een lengte van net geen 5 meter en heeft door het lijnenspel, de vlakverdeling en de vormgeving van grille en verlichting een stoere uitstraling. Het karakter van de Highlander wordt verder benadrukt door de 20-inch lichtmetalen wielen. De Highlander staat op het extra stijve GA-K-voertuigplatform. Dit zorgt er mede voor dat het zwaartepunt laag ligt en een prettige wegligging.

Safety Sense 2.5
Toyota zorgt bij de Highlander voor een rijke uitrusting met veiligheidssystemen. Zo zit standaard het Pre-Collision System in de Highlander. Wanneer de waarschuwingssignalen de bestuurder niet laten reageren, dan doet de auto dat zelf door te remmen. Verder heeft de Highlander voetgangers- en fietsersdetectie. Ook de Road Sign Assist, Full Range Adaptive Cruise Control, Automatic High Beam, Lane Departure Alert en Lane Trace Assist.

Blijf op de hoogte
Dat de Toyota Highlander een stoere en veelzijdige 4x4-auto is, mag duidelijk zijn. Voor meer informatie kunt u altijd bij uw dealer terecht. Toyota Wagenmaker vindt u aan de Solingenstraat 1 in Deventer of de Steenbokstraat 3 in Apeldoorn. Een kijkje nemen op www.toyota-wagenmaker.nl behoort vanzelfsprekend ook tot de mogelijjkheden. Hier vindt u niet alleen informatie over de Highlander, maar ook over alle andere modellen en u blijft zo ook op de hoogte van alle acties.