Afbeelding
Foto: Porsche

De nieuwe Porsche Cayenne GTS:
Biturbo V8 maakt SUV niet suf

De opmars van de SUV en de crossover was de afgelopen tien jaar een waar fenomeen. Ook merken waar je het niet van verwachtte introduceerden met aardig wat succes grotere modellen. Dat een SUV zeker niet saai hoeft te zijn, bewijst Porsche met de nieuwe Cayenne GTS.

Afgelopen week presenteerde het Duitse merk twee nieuwe modellen binnen de Cayenne reeks, een Cayenne GTS en Cayenne GTS Coupé. Leukste verkoopargument voor deze twee: de vierliter biturbo V8 die onder de motorkap schuilt met een riante 460 pk en 620 Nm koppel. Met een 0 tot 100 tijd van 4.5 seconden met het optionele Sport Chrono Pakket is deze nog weer eens 0.6 seconden sneller dan voorheen. Een topsnelheid van 270 kilometer per uur maakt het sportieve plaatje compleet. De motoren zijn gekoppeld aan een Tiptronic S automaat wat onder meer bijdraagt aan een relatief economisch verbruik: 13,3 liter op 100 kilometer.

Verdere aanpassingen
Porsche gaf de GTS'en ook een verfijnd sportief exterieur mee met eveneens een 20 millimeter verlaagd onderstel. Porsche's goed uitgebalanceerde wegligging met de nodige innovaties zorgt voor een veilig en aangenaam rijgedrag. De sportuitlaat zorgt ervoor dat de prestaties zich ook vertalen in een mooi geluid. Porsche schonk ook in het interieur de nodige aandacht aan onderscheidendheid. Zo is de GTS naar goed gebruik rijkelijk voorzien van alcantara in het interieur. Samen met donker geborstelde aluminium accenten geeft het een zeer sportieve, exlusieve indruk.

Fiks prijskaartje
Dat de Porsche Cayenne GTS geen koopje is moge duidelijk zijn; de gelukkige koper spendeert 178.900 euro voor een Cayenne GTS en 183.800 voor de Cayenne GTS Coupé. Deze zijn nu te bestellen en levering start in juli dit jaar.