Post-production : Astuce Productions
Post-production : Astuce Productions Foto: Bluche Nicolas (273

Speciale C-Series van C5 Aircross en Grand C4 SpaceTourer

Het merk Citroën staat algemeen bekend om het comfort van de auto's. Met de speciale C-Series wordt dat nogmaals benadrukt.

Van de Citroën C3, C3 Aircross SUV, C4 Cactus en Berlingo kwam eerder al een C-Series uitvoering op de markt. Nu is ook de Citroën C5 Aircross SUV en Grand C4 SpaceTourer beschikbaar in deze speciale uitvoering.

Grand C4 SpaceTourer
Sinds de introductie van deze MPV in 2013 vielen al ruim 440.000 Europese klanten voor wat de Grand C4 SpaceTourer te bieden heeft. Dit is niet zo gek. De Citroën Grand C4 SpaceTourer beschikt over 7 ruime zitplaatsen en heeft daarnaast nog 704 liter bagageruimte over. Het interieur is licht, sfeervol en comfortabel. Ook geeft de Grand C4 SpaceTourer zijn visitekaartje af met het modern vormgegeven exterieur.

C-Series uitvoering
De Citroën Grand C4 SpaceTourer C-Series heeft een prijskaartje vanaf 34.160,- euro. De Grand C4 SpaceTourer C-Series is leverbaar in de kleuren Polar White, Steel Grey, Platinum Grey, Onyx Black, Soft Sand, Alchemy Blue en Ruby Red. Deze speciale uitvoering is verder direct te herkennen aan de C-Series-badge onder de buitenspiegels. Ook de hoogglans zwarte portiergrepen, C-Series-instaplijsten bij de voorportieren en speciale vloermatten verraden dat u met de C-Series uitvoering van doen heeft.

Uitrusting
De C-Series zijn rijk uitgerust. Zo zit de Grand C4 SpaceTourer C-Series tussen het uitrustingsniveau van de Feel en de Shine, waarbij Shine de rijkst uitgeruste variant in de gehele line up van dit model is. U mag in ieder geval achteruitrijcamera, mistlampen met bochtenverlichting, buitenspiegelkappen in Onyx Black, 17 inch lichtmetalen wielen in Zephyr Diamond Black en automatische elektrische parkeerrem verwachten. Ook op het gebied van connectiviteit biedt de Citroën Grand C4 SpaceTourer C-Series u veel met Connect Nav, Connect Play en Connect Assist.

Motor
U heeft de keuze uit één benzine- en twee dieselmotoren: de PureTech 130 S&S en de BlueHDi 130 S&S en BlueHDi 160 S&S. De benzinemotor kan gecombineerd worden met een handbediende zesversnellingsbak of een EAT8-automaat. De BlueHDi 130 S&S kan in combinatie met zowel de handbediende zesversnellingsbak als een EAT8-automaat. De BlueHDi 160 is alleen leverbaar met de EAT8-automaat.

C5 Aircross C-Series
Ook de Citroën C5 Aircross C-Series is nu direct leverbaar voor een bedrag vanaf 36.550,- euro. Er zijn vanzelfsprekend veel overeenkomsten met de andere modellen uit de C-series. Zo zijn de Advanced Comfort stoelen aanwezig en is de C5 Aircross C-Series voorzien van een grijs dashboard dat afgewerkt is met witte stiksels. De C5 Aircross SUV is sowieso al uniek met de kleuraccenten op de Airbumps, dakrails en voorbumpers, maar voor de C-Series is er een extra accent kleur toegevoegd: Anodise Deep Red, een dieprode kleur.

Uitvoering
Ook de C5 Aircross C-Series is gebaseerd op de Feel-uitvoering en heeft onder andere diverse rijhulptechnologieën als Driver Attention Alert, Intelligent Beam Headlights, Collision Risk Alert en Extended TrafficSign Recognition. Zelf de motor kiezen is niet mogelijk aangezien de C5 Aircross C-Series alleen wordt geleverd met een PureTech 130 S&S benzinemotor. Bij de transmissie is er wel keuze: handbediende zesversnellingsbak of een achttrapsautomaat. De eerste uitvoering is leverbaar vanaf 36.550,- euro en de tweede, de automaat, heeft een prijskaartje vanaf 40.150,- euro.

Post-production : Astuce Productions