2019 Opel Corsa-e
2019 Opel Corsa-e Foto: Opel Automobile GmbH

Rijden in een elektrische Opel nog voordeliger door subsidie

De overheid stelt subsidie beschikbaar om het elektrisch rijden nog aantrekkelijker te maken. Deze subsidieregeling geldt alleen voor particulieren en de te ontvangen subsidie is maximaal 4.000 euro.

De subsidie kan gebruikt worden om de aankoopprijs of het maandbedrag bij lease te verlagen. Opel heeft twee volledig elektrische modellen die voor deze subsidie in aanmerking: Corsa-e en Ampera-e. De catalogusprijzen van deze twee zonder rekening te houden met de subsidie zijn respectievelijk 30.499 ,- euro en 34.149,- euro. Het leasen van deze modellen kan al vanaf respectievelijk 439,- euro en 469,- euro per maand. Bij Privat Lease wordt het maandbedrag bij een overeenkomst van 4 jaar verlaagd met 83,33 euro. Het bedrag van 4.000,- is overigens alleen voor auto's die nog niet eerder geregistreerd zijn. Voor auto's die al wel geregistreerd zijn, is nog wel een subsidie van 2.000,- euro beschikbaar.

Annuleren
De regeling loopt van 1 juli 2020 tot 1 juli 2025 en heeft een jaarlijk subsidieplafond. Het kan dus gebeuren dat het plafond bereikt is wanneer u de aanvraag indient. Geen zorgen! Bij de Opel-dealer kunt u kosteloos annuleren wanneer de subsidie niet wordt toegekend.

Interesse?
Bent u al overtuigd en gaat u elektrisch rijden in de Corsa-e of Ampera-e of wilt u eerst meer informatie? Ga dan naar www.opel.nl. Informatie over de subsidie heeft Opel overzichtelijk bij elkaar gezet op https://www.opel.nl/simply-electric/subsidie.html.