Afbeelding
Foto:

Renault maakt prijzen bekend

De nieuwe Renault Clio E-Tech Hybrid en de nieuwe Captur E-Tech Plug-in Hybrid staan pas na de zomer bij de dealer, maar bestellen kan al wel en ook de prijzen zijn inmiddels bekend.

Vanaf 22.990,- euro kunt u al in de nieuwe Renault Clio E-Tech Hybrid 140 rijden. Deze Clio heeft een vermogen van 140 pk. Met een batterij van 1,2 kWh kan tot maar liefst 80 procent van de ritten in stedelijk gebied elektrisch worden afgelegd. Dat er vele kilometers elektrisch kunnen worden afgelegd, betekent ook dat de gemiddelde CO2-uitstoot 83 g/km bedraagt. De Renault Clio E-Tech Hybrid 140 komt in de uitvoeringen Zen, Intens, Série Limitée E-Tech, R.S. Line en Initiale Paris.

Captur
De nieuwe Captur E-Tech Plug-in Hybrid 160 is leverbaar in de uitvoeringen Intens, Série Limitée E-Tech, Edition One en Initiale Paris. De vanafprijs van de Intens is 33.290,- euro. Deze eerste plug-in hybride van Renault heeft een vermogen van 160 pk en een batterij met een capaciteit van 9,8 kWh. Dit alles maakt het mogelijk om in het stadsverkeer tot 65 km elektrisch af te leggen.

Formule 1
De nieuwe Renault Clio en Renault Captur hebben geprofiteerd van de technologie die voor de Formule 1 werd ontwikkeld. Beide modellen zijn uitgerust met een 1,6-liter benzinemotor en twee elektromotoren. Verder hebben beide een innovatieve transmissie zonder koppeling.

Kenmerken
Het herkennen van de Renault Clio E-Tech Hybrid 140 en de Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid 160 is makkelijk door de E-Tech logo's op zowel de B-stijl als de kofferklep. Ook in het interieur zijn verwijzingen naar het elektrische karakter te vinden. Zo zijn er speciale afbeeldingen en animaties ontwikkeld voor de digitale schermen.

De nieuwe hybride modellen van Renault zijn te bestellen, maar het bewonderen ervan zal nog even moeten wachten tot na de zomer.