Afbeelding
Foto:

Ford Fiesta nu ook met EcoBoost Hybrid aandrijftechniek

Ford gaat verder op de weg van het elektrisch rijden. Er is al veel te kiezen en dat mogelijkheden worden nog groter door de komst van de Ford Fiesta met EcoBoost Hybrid aanndrijving.

Eerder kwam Ford al met de volledig elektrische Mustang Mach-E. Ook heeft Ford twee plug-in hybrides: de Kuga en Explorer, de hybride Mondeo en de mild hybrides Puma en Tourneo Costum. Nu wordt dus een Fiesta met een geƫlektrificeerde aandrijflijn aan het gamma toegevoegd.

Brandstofbesparing
De Fiesta wordt net als de Puma en Tourneo Costum een mild hybrid. Met de 48-volt aandrijflijn wordt al gauw 5 procent bespaard op de brandstof. De 1.0 EcoBoost Hybrid-motor in de Fiesta heeft een vermogen van 125 pk en is voorzien van een Belt Intergrated Starter Generator. De BISG vervangt de traditionele startmotor en dynamo en zorgt voor de terugwinning van energie. Energie die bij vertragen of remmen wordt met behulp van de BISG opgeslagen in een 48-volt lithium-ion batterij. En die opgeslagen energie wordt vervolgens weer gebruikt voor ondersteuning van de motor en voor de elektrische systemen van de auto.

Meer aanpassingen
De Ford Fiesta is nu ook leverbaar met Adaptive Cruise Control met Stop & Go en Speed Recognition. Dit geeft u het gemak van cruise control waarbij er rekening wordt gehouden met de afstand tot de voorligger en de maximumsnelheid. Verder zijn via de FordPass smartphone-app onder andere Door Lock Unlock en Remote Start te bedienen. Met de app kijkt u op afstand bijvoorbeeld ook of er nog voldoende brandstof in de tank zit. Om het nog makkelijker te maken, behoort het draadloos opladen van de smartphone via een inductielader tot de mogelijkheden. Voor meer veiligheid is de Cross Traffic Allert uitgebreid. Niet alleen wordt de bestuurder gealarmeerd als er een botsing dreigt met kruisend verkeer bij achteruitrijden, maar er wordt ook actief geremd als de bestuurder niet ingrijpt. Een update van het SYNC 3 multimediasysteem ontbreekt zeker niet. Deze is nog makkelijker te bedienen door een gebruikersinterface met grotere knoppen.

Meer weten?
Ford gaat voor eind 2021 nog meer geƫlektrificeerde personenauto's op de markt brengen. Wilt u niet wachten? Bestel dan de nieuwe Fiesta 1.0 EcoBoost Hybrid. De prijzen van de diverse uitvoeringen van de hybride Fiesta beginnen bij 21.865,- euro. Ga voor meer informatie naar www.ford.nl of naar de dealer.