Afbeelding
Foto:

Skoda werkt aan elektrische SUV

Elektrisch rijden is steeds populairder en ook de wat grotere auto's liggen goed in de smaak bij Europese kopers. Het was dan ook een bijzonder logische stap voor Skoda om nu een elektrische SUV in de markt te zetten. Momenteel werkt het merk aan de realisatie van deze nieuwe auto.

Het is de eerste elektrische SUV van het merk, gebaseerd op het MEB-platform. Hij krijgt de naam Skoda Enyaq. Hierbij verwijst de beginletter naar elektrische mobiliteit en de Q naar de verwantschap met Skoda's verdere succesvolle SUV's uit het verleden.

Grote ambitie
Skoda bracht in 2019 de eerste elektrische auto op de markt, de Citigo iV, maar wil graag snel groeien in dit segment. De ambitie is om in 2025 zeker tien modellen met elektromotor op de markt te hebben. Voor velen is de elektrische auto echter nog toekomstmuziek, zo ziet Skoda. Het merk probeert dan ook kopers over te halen om zich toch eens goed te verdiepen in het elektrisch rijden en de vele voordelen. Zo noemt Skoda minder onderhoud, de aangename stilte, het standaard rijden met een automaat, meer binnenruimte en uiteraard de lagere milieubelasting als belangrijke verkoopargumenten voor een elektrische keuze.

In ontwikkeling
Skoda heeft nog niet veel concreets te melden met betrekking tot de Enyaq. Wel heeft men de conceptversie van deze SUV, bekend als de Vision iV. In hoeverre het uiteindelijke model op dit concept zal lijken moeten we uiteraard afwachten. Skoda roept geïnteresseerden op om zich in te schrijven voor de nieuwsbrief op www.skoda.nl om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen.