Afbeelding
Foto:

Ford zet in op breed elektrisch gamma met 18 nieuwe modellen

De markt voor elektrische auto's is steeds volwassener aan het worden. Voor merken is het niet meer voldoende om één of twee elektrische opties aan te bieden. De koper vraagt namelijk ook steeds vaker naar elektrische motorisaties van het bestaande gamma. Ford springt hier nu op in. De ambitie is om eind 2021 achttien elektrische auto's op de markt te brengen.

De Europese tak van Ford bracht het met passend enthousiasme afgelopen week: alles van de Ford Fiesta tot de Ford Transit zal een EV-versie krijgen. Ford introduceerde eerder al de unieke, volledig elektrische Mustang Mach-E en hybrids van onder meer de Mondeo en Transit.

Hybrides
Ford zal naar verwachting nog sterk inzetten op hybrides om het gamma naar elektrische motorisatie te krijgen. De nieuwe Mustang Mach-E is namelijk de eerste massa-geproduceerde volledig elektrische auto van het merk. Bovendien is de opzet als hybride waarschijnlijk makkelijker te realiseren binnen bestaande modellen dan het ombouwen naar een volledig elektrische aandrijflijn.

Showpaard
De volledig elektrische Mustang moeten we nu voornamelijk even zien als een showpaard. De sportief gelijnde sedan spreekt tot de verbeelding, ook gezien de sportieve prestaties: 0 tot 100 in 5 seconden. De First Edition is inmiddels uitverkocht. De Mustang-E begint bij een aantrekkelijke 49.925 euro.