Afbeelding
Foto: Opel

Makkelijker kan niet: temperatuur Corsa-e regelen met smartphone

In de winter vast het interieur van de auto voorverwarmen of in de zomer vast de hitte verdrijven? Dat kan bij de Opel Corsa-e met de MyOpel-app.

Bijna geen enkele auto in welke klasse dan ook biedt het gemak van het op afstand kunnen bedienen van de klimaatregeling. Opel biedt het u standaard op de Corsa-e.

Actieradius
Voor de klimaatregeling van uw auto, koelen of verwarmen, is vanzelfsprekend energie nodig. Deze wordt natuurlijk geleverd door de batterij van de auto, maar wanneer de Corsa-e aangesloten is met de laadkabel dan gaat het niet ten koste van de actieradius. De benodigde elektriciteit komt dan via de laadkabel en niet via de batterij en het maakt daarbij niet uit of u laat via een snellader, wallbox of 220V-stopcontact. De Opel Corsa-e is overigens voorzien van een batterij met 50 kWh. Hiermee wordt een elektromotor met een vermogen van 136 pk aangedreven. Voor het tot 80 procent opladen van de batterij via een snellader heeft u maximaal 30 minuten nodig.

Bediening
De klimaatregeling van de Corsa-e is op meerdere manieren eenvoudig te bedienen. In de auto met een schakelaar en instellen van de temperatuur doet u via het touchscreen. Wanneer u nog niet heeft plaatsgenomen in de auto en al wel de auto op de juiste temperatuur wilt brengen, dan kan dat via de MyOpel-app op uw smartphone. Na enkele minuten is uw auto dan op de gewenste temperatuur. Bij extreme temperaturen als -20 graden Celsius kan het vanzelfsprekend wat langer duren.

Prijzen
Vanaf 30.999 euro is de Opel Corsa-e van u. Wanneer u kiest voor private lease dan kan dat vanaf 459 euro per maand. Meer weten of de Opel Corsa-e? Ga naar www.opel.nl of naar uw dealer.