Foto: Emile Willems
Foto: Emile Willems Foto: Emile Willems

Nijverdalsebergcross als try-out voor NK Crosslopen

De Nijverdalse Atletiek- en Survivalvereniging Atletics houdt op zaterdag 10 december de Nijverdalsebergcross. Anders dan de naam doet vermoeden vindt de wedstrijd dit jaar plaats in Hellendoorn. Op die manier kan de organisatie het parcours alvast testen voor de NK Crosslopen van 2023.

HELLENDOORN - De Nijverdalse wedstrijd van het Crosscircuit van het Oosten is al jaren de wedstrijd met de meeste deelnemers aan de start. Het biedt de ideale mogelijkheid voor Atletics om het parcours van de NK Crosslopen goed te testen. Op zaterdag 25 en zondag 26 februari 2023 vindt onder auspiciën van de Atletiekunie het NK plaats. Daarom kunnen deelnemers op 10 december een uitdagend parcours verwachten. De onverharde bospaden, de venijnige klimmetjes en niet te vergeten de diepe zandkuil: niets blijft de deelnemers bespaard.

Om die reden staan er ook een aantal topatleten aan de start. Bij de 10 kilometer gaat Danny Koppelman uit Rijssen het bijvoorbeeld afleggen tegen Tom Hendrikse, die eerder dit jaar nog meedeed het EK marathon in München. Tussen de deelnemers van de 5 kilometer valt de naam van Nick Marsman op. Hij is Nederlands kampioen op de korte cross en komt alvast het parcours verkennen om zijn titel in februari te prolongeren. 


Programma 

Om 13.00 uur begint het programma met de 10,2 kilometer, waarna om 14.15 uur de 2,5 kilometer van start gaat. De jeugd tot en met 9 jaar volgt met de wedstrijd over 1.500 meter en start om 14.30 uur. Daarna gaat jeugd in de categorie 10 tot en met 12 jaar strijden om de prijzen om 14.45 uur. Het programma wordt om 15.00 uur afgesloten met de 5,2 kilometer. Na de wedstrijd is er voor elke deelnemer fruit en drinken bij de finish. Hoewel het parcours wordt getest voor de Nederlandse Kampioenschappen, is de wedstrijd geschikt voor iedere hardloper. Deelnemers hoeven niet lid te zijn van een atletiekvereniging. Tijdens het NK-weekend in februari wordt er ook een recreatieve loop georganiseerd, waarbij deelnemers de uitslag van 10 december kunnen verbeteren. 


Ga voor meer informatie en inschrijven naar

www.hetcrosscircuit.nl