Natuurbad het Ravijn, zoals het er jaren geleden uitzag. Na de officiële opening in 1951 is er veel veranderd en hebben we nu een multifunctioneel sport- en cultuurcomplex.
Natuurbad het Ravijn, zoals het er jaren geleden uitzag. Na de officiële opening in 1951 is er veel veranderd en hebben we nu een multifunctioneel sport- en cultuurcomplex. Foto:

Duik in geschiedenis Het Ravijn

Nijverdal - Zwembad het Ravijn werd voor het eerst officieel geopend door toenmalig wethouder Molenaar op zaterdag 19 mei 1951. Zeventig jaar later viel een jubileumviering in het water door corona. De samenwerking tussen Het Ravijn en de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal (HKHN) voor het door KSW geïnitieerde muziektheater 'Mirrewinter' zette de raderen in werking voor een mooie expositie over de geschiedenis van het zwembad.

"Wij staan op de dagen van de voorstelling in de hal van het zwembad met een aantal kramen vol informatie en beeldmateriaal over het huidige en de vroegere zwembaden in de gemeente," vertelt Herman Zwijnenberg namens de HKHN. "Daarnaast hebben we informatie over het spoorwegravijn en natuurlijk het goud zoeken. In de hal draait een powerpoint, gemaakt door Jan Lohuis en mensen kunnen zelfs een excursie maken naar de plek waar in 1902 naar goud is gezocht."


De expositie is te bezoeken op maandag 19, dinsdag 20 en woensdag 21 december, van 14.00 uur tot na afloop van de Mirrewinter voorstelling. Op die dagen kunt u om 14.00 uur deelnemen aan de excursie. Deze excursie duurt ongeveer een uur en er kunnen maximaal 15 personen per keer mee. U kunt zich hiervoor opgeven via info@hkhn.nl.

hkhn.nl

zwemmen