Sinterklaas en vice-voorzitter Petro Burggraaff van Stichting Handicamp Outdoor.
Sinterklaas en vice-voorzitter Petro Burggraaff van Stichting Handicamp Outdoor. Foto:

Sinterklaasgroep helpt Handicamp Outdoor

Sinterklaasgroep Handicamp zamelt jaarlijks rond de sinterklaasperiode geld in voor Stichting Handicamp Outdoor. Dit jaar wisten ze 4.750 euro op te halen voor de stichting met hun Sint en Piet huisbezoeken. 

NIJVERDAL - “Na twee moeilijke coronajaren met een wat minder hoge opbrengst is het ons nu gelukt om dit fantastische bedrag op te halen”, aldus voorzitter van de Sinterklaasgroep Hans Hallink. “En dit gehele bedrag komt één op één bij Handicamp. De onkosten voor dingen als strooigoed en kleding kunnen we betalen dankzij al onze sponsoren.” Stichting Handicamp Outdoor kan het geld volgens Hallink gebruiken om “de camper en de rest draaiende te houden”.


Huizen, scholen, bedrijven
“Ruim 30 jaar geleden is de Sinterklaasgroep in het leven geroepen”, vertelt de voorzitter. Zelf kwam hij er 21 jaar geleden bij als “laaiend enthousiaste Piet in opleiding”. Sinds jaar en dag organiseert de club huisbezoeken van Sinterklaas en pieten. Het bedrag wat ze ophalen ligt altijd rond de 4.500 euro, met uitzondering van de laatste twee jaar. “Toen hebben we dingen als de Pietenexpress in het leven geroepen, die leverden de pakketjes tot aan de deur.” De schoolbezoeken van vorig jaar vat Hallink samen als “tricky”, maar er kwam uiteindelijk een rondrit met de camper langs de scholen. Zo konden de kinderen toch Sinterklaas even zien. “We proberen alles om contacten te onderhouden en ons in te zetten voor het goede doel.”


Sinterklaasgek
Hallink staat er niet alleen voor. “Chauffeurs, schminkers, cateringdames, hulpsinten, pieten”, somt hij op. “In totaal denk ik dat we zo’n vijftig à zestig vrijwilligers hebben.” Volgens de voorzitter is alleen behulpzaam zijn bij deze groep niet genoeg. “Je moet ook een beetje Sinterklaasgek zijn”, lacht hij. Na vijf december zit het werk van de groep er ieder jaar op. “Ik vergelijk het altijd met een berg die je beklimt. In september beginnen we vaak met de voorbereiding, dan staan we aan de voet van de berg. Vijf december staan we aan de top, dan zit het er al weer op.” Voor nu hangen de vrijwilligers hun klimspullen op. “We willen iedereen bedanken die ons heeft uitgenodigd en ons heeft geholpen om dit bedrag te krijgen. We zijn ontzettend blij met het vertrouwen in ons. Het blijft elk jaar weer een feest.”