informatie
informatie Foto:

Religie

Huis van Gebed 

De gebedskring komt op dinsdag 13 december weer samen in “De Kruiskerk”, Kerkstraat 1, Daarlerveen. De lezingen komen dit winterseizoen uit een boekje van Open Doors. Samen zingen, samen bidden voor een geestelijke opwekking, samen op scherp gezet worden als wordt gekeken en geluisterd naar broeders en zusters uit de vervolgde kerk.

DAARLERVEEN - Waarom met anderen bidden? Het is Jezus zelf die aan het gezamenlijk bidden een geweldige belofte verbindt: ‘Als twee van jullie hier op aarde eensgezind om iets vragen, wat het ook is, dan zal mijn Vader in de hemel het voor hen laten gebeuren. Want waar twee of drie mensen in mijn naam samen zijn, ben ik in hun midden’ (Matteüs 18:19-20).


Wat gebeurt er op een gebedskring? Er wordt uit de Bijbel gelezen en samen worden bekende liederen gezongen. Er is een korte reflectie en eenieder wordt de gelegenheid gegeven om hardop te bidden en/of om in stilte mee te bidden. Alleen meezingen kan ook, want ‘zingen is twee keer bidden’. Er wordt voor het plaatselijk kerkenwerk gedankt en gebeden, voor lief en leed in de gemeente en dorp, jongeren, zieken, vervolgde broers en zussen in het geloof, voor het volk Israël en voor overige zaken die aan het hart gaan. Dit alles op een ongedwongen manier.


Iedereen is van harte welkom bij de gebedskring. Maandelijks komt men bijeen op dinsdagavond van 19.15 tot 20.00 uur in een van de kerken.


Bidden langs het kanaal

In de week van 15 tot en met 22 januari 2023 is er voor de zesde keer ‘Bidden langs het kanaal’. De hele week is er in de kerken langs het kanaal weer een gevarieerd programma. Zondagavond 15 januari is een startavond van ‘Bidden langs het kanaal’ in “De Schoof” met medewerking van ‘High Hopes’ en de deelnemende kerken. Op donderdagavond 19 januari is er een gebedsavond in “De Kruiskerk” met muzikale begeleiding. 


Volg De Schoof op Facebook om op de hoogte te blijven van de invulling door de gebedskringen vanuit alle deelnemende kerken langs het kanaal Almelo-De Haandrik.

Afbeelding