Afbeelding
Foto:

Aftrap van kerstactie voor minimagezinnen

Met een fotosessie bij de P.C. basisschool Prinses Beatrix in Nijverdal is door de Raad van Kerken de 29e 'Kerstpakkettenactie voor de Minima' officieel van start gegaan. Met de fotosessie wil de Raad de actie onder de aandacht brengen van de inwoners, bedrijven, en organisaties in de gemeente Hellendoorn.

HELLENDOORN - De Raad van Kerken wil in verband met de komende feestdagen zo'n 700 minimagezinnen verrassen met een Kerstenvelop, met daarin een bon voor levensmiddelen. De gezinnen worden daarmee in de gelegenheid gesteld om extra kerstinkopen te doen bij een supermarkt. Gezinnen kunnen zo naar eigen keuze een kerstpakket samenstellen. 

Voor de aanschaf van deze cadeaubonnen is veel geld nodig. De Raad van Kerken is dan ook blij verrast met de toezeggingen van veel scholen in de gemeente Hellendoorn om, evenals veel voorgaande jaren, de Kerstactie voor de Minima te steunen. Sommige scholen organiseren voor de Kerstactie een speciale collecte, anderen overwegen een gift uit de 'goede doelen pot' of een inzameling tijdens de kerstviering, waarmee het schooljaar wordt afgesloten. Al deze prachtige initiatieven worden door de Raad ervaren als een geweldige steun in de rug bij het organiseren en uitvoeren van de Kerstactie.

De Raad van Kerken hoopt dat naast de scholen óók veel bedrijven en particulieren besluiten de Kerstactie te steunen via bankrekening nummer NL78 RABO 0132 5882 42 t.n.v. Raad van Kerken-Kerstpakkettenactie.