Afbeelding
Foto:

Ga ook voor houtklovers naar Overhein Tractoren

Door de hoge prijzen voor energie zoeken mensen alternatieven om de woning te verwarmen. Een van die alternatieven is de houtkachel. Om dikke boomstammen geschikt te maken voor de kachel heeft Johan Overhein houtkloofmachines van onder andere Lumag te koop. En wat Overhein niet op voorraad heeft, kan hij bestellen.

NIJVERDAL - Eén van de kloofmachines die bij Overhein Tractoren staat is de Lumag HOS8N. Deze verticale hydraulische houtkloofmachine werkt op 230 volt dus er is geen krachtstroom voor nodig. De machine heeft een kloofkracht van 8 ton en kan lengtes tot 55 centimeter verwerken. Voor een particuliere of semi-professionele gebruiker is dit voldoende.
Verder is de HOS8N uitgerust met een splijtmes in v-vorm. Dit mes versnelt het kloven. Door de instelbare slaglengte in te stellen op het formaat hout dat gekloofd moet worden, gaat het kloven nog sneller.

Lumag heeft uitvoeringen met een kloofkracht variërend van 5 tot 30 ton, dus de HOS8N is met 8 ton niet de lichtste uitvoering. Er zijn horizontale en verticale houtklovers. Er is de keuze modellen die werken op benzine, elektriciteit (230 Volt of 400 Volt) of die met een aftakas aan bijvoorbeeld een tractor gekoppeld kunnen worden. Aan de Lumag HOS8N, de wat lichtere uitvoering, hangt een prijskaartje van 894,20 euro. Voor een Lumag houtklover met 30 ton kloofkracht moet al ruim drieduizend euro neergeteld worden. Laat u daarom adviseren bij Overhein Tractoren over welke klover het beste past bij uw budget en bij wat u ermee wilt doen. Zo zit u niet alleen deze winter warmpjes bij de kachel, maar zeker nog vele winters langer. En mocht er iets kapot gaan dan kunt u ook bij Overhein terecht voor reparatie. 


Overhein Tractoren
Eversbergweg 42
7443 PE Nijverdal
T:  0548 621059

 

Afbeelding