Afbeelding

The Last Bus: een busreis met uitzonderlijke uitdagingen

Algemeen

NIJVERDAL - De filmhuisfilm ‘The Last Bus’ draait op dinsdag 4 oktober om 20.00 uur bij ZINema. In de film besluit de hoogbejaarde Tom, na een lang leven op een van de meest noordelijke gelegen plekken van de Britse Eilanden, om terug te gaan naar zijn geboortegrond, het meest zuidelijke puntje van Engeland. Terug naar het zuiden moet hij eindeloos overstappen, honderden kilometers af te leggen om de cirkel rond te maken.

Uitzonderlijke uitdagingen

Nadat zijn vrouw Mary hem ontvallen is, besluit Tom terug te keren naar het meest zuidelijke puntje van Engeland, Lands End. En dat betekent een reis met uitzonderlijke uitdagingen. Iedere bus waar hij in- of uitstapt lijkt een nieuw probleem of avontuur te betekenen, wat van de film een aaneenschakeling van thema’s of gebeurtenissen maakt. Het zijn allemaal puzzelstukjes die betekenis moeten geven aan het leven van Tom en aan maatschappelijke ontwikkelingen in de Britse samenleving tijdens zijn lange leven.

Kaarten reserveren

Kaarten voor de film ‘The Last Bus’ à 9,- euro zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489.