Afbeelding
Foto:

Gezondheid

Valpreventie, een cursus voor iedereen die steviger op de benen wilt staan

Op 10 januari start een 10-weekse cursus valpreventie. De cursus is een samenwerking tussen De Welle en fysiotherapeut Dirk Bulk. Bent u recent gevallen, merkt u dat u angstig bent om te vallen of wilt u gewoon steviger op de benen staan? Dan is de cursus wellicht iets voor u! Iedereen uit de gemeente Wierden kan aan de cursus meedoen.

ENTER/WIERDEN - Door middel van specifieke oefeningen en een parcours vol lastige situaties die u tegenkomt in het alledaagse leven, worden uw spieren getraind. Dit zorgt ervoor dat u meer kracht en stabiliteit krijgt in de benen en romp, waardoor u zelfverzekerder loopt. Daarnaast leert u tijdens het tweede deel van de cursus een aantal technieken welke toegepast kunnen worden mocht u onverhoopt toch vallen. Ook leert u hoe u het beste weer kunt opstaan na een val.


Naast de training in de praktijk, wordt er ook aandacht besteed aan de theorie. Hoe komt het nu dat je vaker valt als je ouder wordt en wat kunt u doen om een val in de toekomst zo veel mogelijk te voorkomen. Ook is er voldoende tijd voor het onderling uitwisselen van ervaringen en tips.

De cursus wordt gegeven van dinsdag 10 januari tot en met 14 maart. Elke cursusdag begint om 14.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Alleen op de 10 januari duurt het programma tot 15.30 uur, dan staat na de praktijktraining de koffie klaar en wordt de rest van de cursus uitgelegd. De cursus wordt gehouden bij Stichting De Welle aan de Dokter G.H. Beensweg 21 in Wierden. De kosten voor deze cursus bedragen 75 euro. Afhankelijk van de zorgverzekering, kan het zijn dat een deel van de cursuskosten vergoed worden vanuit de zorgverzekeraar.


Bent u nieuwsgierig en/of geïnteresseerd in deze cursus? Neem contact op met Stichting De Welle: tel 0546-571693 (bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur. Voor meer informatie kunt u terecht bij Marian Freriks.