Manager Personeel & Organisatie Hans Onstein bij een deel van het assortiment van Stempher Verpakkingsindustrie aan de Morsweg.
Manager Personeel & Organisatie Hans Onstein bij een deel van het assortiment van Stempher Verpakkingsindustrie aan de Morsweg. Foto: Jan Joost

De sfeer bij Stempher is uitstekend

Een onderneming van meer dan honderd jaar oud. Toch is Verpakkingsindustrie Stempher volledig bij de tijd. “Duurzaamheid en recycling zijn voor ons geen loze begrippen”, zegt Hans Onstein, manager Personeel & Organisatie.

RIJSSEN - Stempher is onderdeel van Oerlemans Packaging Group uit het Brabantse Genderen en slaat de vleugels steeds verder uit. De nieuwste overname Papierindustrie Adriaan Dekker uit het Noord-Hollandse Wormer die industriële verpakkingen maakt, maar ook papieren draagtassen en blokbodemzakken levert voor bijvoorbeeld de cadeaufles wijn.

Banenavond

De activiteiten van de Adriaan Dekker onderneming worden begin volgend jaar naar Rijssen verplaatst. “En daardoor hebben we nóg meer vacatures”, legt Onstein uit. “Een luxe probleem, maar wel degelijk een probleem. Daarom gaan we er keihard aan werken om onze huidige en toekomstige bezetting op orde te krijgen. Donderdagavond 15 december organiseren we van 16.00 tot 21.00 uur een banenavond bij Stempher. Wij pakken dan breed uit om het bedrijf zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen van nieuw personeel.


Rondleidingen
Elk half uur zijn er rondleidingen en vertellen medewerkers over het werken bij deze oer-Twentse onderneming. “Want dat zijn we”, onderstreept Onstein. “Vanouds staan we bekend om de goede sfeer in ons bedrijf. We hebben een open-deurcultuur met een aangenaam werkklimaat. Je loopt gemakkelijk bij elkaar binnen om zaken af te stemmen. We doen het samen en dat wordt ook zo gevoeld. Mensen die hier al meer dan 20 jaar werken zijn bij ons geen uitzondering. Stempher heeft heel wat te bieden," benadrukt Onstein. "Een prettige werksfeer, een vaste baan met zekerheid, interne opleidingsmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden. We zijn innovatief. Verpakkingen zijn hot want we moeten verduurzamen. We werken aan nog fijnmaziger recycling en doen onderzoek in ons eigen laboratorium."

Rondleidingen

Stempher in Rijssen biedt nieuw personeel veel kansen

De vacatures zijn op alle afdelingen. Leeftijd is ook geen bezwaar. “We zoeken onder andere operators, flexodrukkers, onderhoudsmonteurs, een accountmanager en uitbreiding voor ons bedrijfsbureau. Zoek je ander werk en sta je open voor een mooie nieuwe uitdaging, dan is er vast iets voor je bij. Wij kunnen hier nog veel meer over vertellen, maar zelf komen kijken geeft een veel beter beeld. Dan zie je ook wat we doen. We maken het de belangstellenden helemaal naar de zin, want er zijn activiteiten met hapjes en drankjes, dus komen op het etenstijdstip geeft geen bezwaar.” Er wordt zelfs een weekendje-weg verloot onder de nieuwkomers. "Dit moet echt een succes worden, want we zitten om extra mensen te springen”, aldus Onstein.


Stempher
Morsweg 22, Rijssen

www.stempher.nl

Pen