Afbeelding
Foto:

Vrijwilligersprijs voor dagvoorziening Carintreggeland

Op donderdag 1 december werd een oorkonde uitgereikt aan de vrijwilligers van dagvoorziening Carintreggeland, gevestigd bij Zorgboerderij De Piet in Ypelo. Afgevaardigden van de Provinciale Staten Overijssel kwamen op bezoek. 

YPELO - De vrijwilligers waren genomineerd door stichting De Welle. “De vrijwilligersprijs is een belangrijk gebaar om te laten zien dat wij de inzet van vrijwilligers waarderen. Elk jaar dragen de vrijwilligerssteunpunten, in samenwerking met lokaal welzijn, gemeenten en de groene vrijwilligersorganisaties, vier vrijwilligers per gemeente aan. In totaal worden er honderd prijzen door Statenleden uitgereikt. Onze samenleving draait op deze vele vrijwilligers die onbetaald en vaak onzichtbaar heel belangrijk werk doen. Het werk dat zij verzetten is heel divers en zeer uiteenlopend. Zij doen dat vanuit hun eigen gedrevenheid en zonder daar iets voor terug te verwachten. Daarom zeggen wij: vrijwilligers bedankt!, “ aldus een woordvoerder van De Welle. 

De deelnemers van De Piet komen veelal uit Wierden, Enter, Almelo en Rijssen. “Voor deze senioren biedt onze zorgboerderij dagbesteding aan voor één of meerdere dagen per week. Op de boerderij wordt gewerkt in een sfeer van ruimte, structuur en ontspanning. Er is een grote variatie in activiteiten zoals werken in de tuin, schilderen, houtbewerken of erop uitgaan met de elektrische duofiets. Er wordt gekeken naar uw voorkeuren en mogelijkheden. Door het aanbieden van deze zinvolle dagbesteding wordt de mantelzorger in de thuissituatie ontlast”, meent het team van De Piet.