Bestuur Avond4daagse v.l.n.r. Anne-Mary Koedijk, Dorien Willems, Jan Willems, Hema-directeur Ard Schuitert en ienge Oude Mulders.
Bestuur Avond4daagse v.l.n.r. Anne-Mary Koedijk, Dorien Willems, Jan Willems, Hema-directeur Ard Schuitert en ienge Oude Mulders. Foto: Jan Joost

Hema sponsort Avond4daagse 2023

Algemeen

RIJSSEN - De Hema gaat de nieuwe Avond4daagse in Rijssen volgend jaar ondersteunen. Hemadirecteur Ard Schuitert heeft besloten als hoofdsponsor van het laagdrempelige sportevenement op te treden. Vorige week werden de handtekeningen onder het sponsorcontract gezet door het bestuur van de Avond4daagse en de Hemadirectie. Dat gebeurde in het restaurant van de Hemawinkel aan de Grotestraat. 

De Rijssense Hemavestiging is strategisch gelegen tussen de Bouwstraat en de Haarstraat. De winkel is toegankelijk vanuit beide straten. Dat biedt de unieke mogelijkheid voor de wandelaars om dwars door de Hemawinkel te lopen. Dit stukje route vormt een ludiek onderdeel van het evenement. De Avond4daagse Rijssen gaat in 2023 in uitgebreide vorm door. “HEMA heeft specifiek voor de Avond4daagse gekozen omdat die er voor iedereen is, net als HEMA er voor alle mensen wil zijn”, aldus bestuurslid Jan Willems. De avondwandelvierdaagse in Rijssen heeft een heel lange traditie. Maar na twee coronajaren zonder avondvierdaagse leek er in 2022 een eind te zijn gekomen aan die traditie. “Gelukkig hebben we dat met een aantal enthousiaste mensen kunnen voorkomen. Zij hebben de organisatie opgepakt en doorgestart met de hulp van een grote groep vrijwilligers en sponsoren.”

Om de organisatie in goede banen te leiden en de continuïteit van de avondwandelvierdaagse te waarborgen, is de stichting Avond4daagse Rijssen opgericht. “Dat was voor de avondvierdaagse in 2022 op het allerlaatste moment. Daarom was het ook te laat voor een vergunning en konden maar 500 kinderen en volwassenen individueel meedoen. Dat wordt vanaf 2023 weer anders. “Er is nu genoeg tijd voor het aanvragen van de vergunning en er kan individueel én ook in groepsverband worden deelgenomen.”

Geld

Om dat allemaal mogelijk te maken is geld nodig. “In 2022 zijn gelukkig enkele sponsoren gevonden en is vanuit het Lokaal Sportakkoord een bijdrage ontvangen om de begroting rond te maken. Voor 2023 en daarna is dat niet meer nodig. Naast de sponsoren van het eerste uur springt HEMA Rijssen als hoofdsponsor bij. Dat geeft zekerheid en daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee”, aldus Willems.

HEMA Avond4daagse

“In het sponsorcontract is afgesproken dat HEMA ook naamgever van de avondvierdaagse gaat worden. Vanaf dit moment wordt de officiële naam van het evenement: HEMA Avond4daagse Rijssen. In 2023 gaat de avondvierdaagse voor het eerst onder die naam van start. Dat gebeurt van 6 tot en met 9 juni. We hopen op heel veel deelnemers en met name ook op veel groepen van de scholen, verenigingen en ook van bedrijven”, zo benadrukt het bestuur van de nieuwe HEMA Avond4daagse.