Met de reportage in Peaky Blindersstijl won Gerbert Voortman een award in de categorie huwelijksfotografie.
Met de reportage in Peaky Blindersstijl won Gerbert Voortman een award in de categorie huwelijksfotografie. Foto: Gerbert Voortman

Gerbert Voortman award voor huwelijksfotografie

Algemeen

Fotograaf Gerbert Voortman heeft opnieuw een Award gewonnen voor Trouwfotografie. Dit keer met een foto van een bruidspaar in Peaky Blindersstijl. “Trouwfoto’s maken in Peaky Blindersstijl stond hoog op mijn verlanglijstje. Bij het huwelijk van Marcel en Elloise kreeg ik die kans.”

RIJSSEN - “Samen met hun drie zoontjes kwamen ze in prachtige outfits naar Landgoed de Oosterhof om voorafgaand aan de ceremonie in het gemeentehuis deze trouwfoto’s te maken.” Voortman is fan van de Netflix-serie. “De sfeer van licht en rook is in de hele serie super. Ook de jaren twintig kleding is geweldig, een pet en bretels geven al gelijk dat juiste sfeertje weer”, aldus de 36-jarige Rijssenaar. Met grote vreugde schreef hij zijn 23e internationale Wedisson-award bij met een foto uit deze trouwshoot. “Het is een stukje waardering en bevestiging.”

Kennismaken met de verliefde stellen is het belangrijkste. “Je moet een klik met de bruidsparen hebben, zodat je op de grote dag ongehinderd en onbeperkt kunt samenwerken. De fotograaf moet zich aanpassen aan de mensen en niet andersom. Dan krijg je de pure en ongeforceerde trouwfoto’s die je als bruidspaar terug wilt zien.”