Luén Mensink speelde een zeer verdienstelijke pot als verdedigende middenvelder.
Luén Mensink speelde een zeer verdienstelijke pot als verdedigende middenvelder.

s.v. Rijssen speelt gelijk tegen koploper RKSV Bornerbroek

Algemeen

RIJSSEN - s.v. Rijssen speelde op ‘t Opbroek tegen de nummer één op de ranglijst RKSV Bornerbroek. De 90 minuten mondde uit in een 1-1, daar waar beide ploegen kans hadden op meer doelpunten. 

Na de nederlaag van vorige week werd het tijd voor s.v. Rijssen om zichzelf te revancheren. Ditmaal was de tegenstander de koploper RKSV Bornerbroek. De Bornerbroekers hadden vijf punten meer met een wedstrijd minder gespeeld. Een inhaalslag maken zou niet makkelijk worden met maar liefst vijf geblesseerden dan wel geschorsten. Björn Hodes kon niet beschikken over Nevin Ter Steege, Jesse Beltman, Tim Paalman, Mark Breukink en Niek Averesch. Ook René Koezen was niet wedstrijdfit en begon daarom op de bank. Het elftal speelde net zoals vorige week frivool en was gretig op de bal. Het controlerende duo op het middenveld, bestaande uit Tijs Theijink en Luén Mensink, wist heel wat ballen te veroveren en af te leveren aan de aanval van s.v. Rijssen. Lang liet de eerste kans dan ook niet op zich wachten. Bram Lier gaf de bal hoog voor op Mike Jansen die de bal knap controleerde maar de bal niet voorbij de handen van de Bornerbroekse doelman kreeg. Iets later werd Wilco Hoevink gevloerd door zijn directe tegenstander en wees de scheids een vrije trap toe. Frank Averesch zocht de verre hoek maar de doelman bokste de bal precies voor de voeten van aanvaller Mitchell Brugts die zo de 1-0 binnen wist te tikken. 

In de tweede helft probeerde s.v. Rijssen in defensieve zin een compact blok te vormen. Desondanks werd RKSV Bornerbroek af en toe gevaarlijk door standaard situaties die makkelijk weg werden gegeven. Deze standaard situaties werden knap gepareerd door doelman Petrit Krasniqi. Echter niet alle situaties in de lucht konden worden gekeerd, want door een ongelukkig verwerkingsmomentje van de Rijssense doelman kon Ragnar Wolf van Bornerbroek de bal zo in het lege doel tikken. De Rijssenaren moesten dus opnieuw op zoek naar de voorsprong. Dit was lastig want RKSV Bornerbroek vormde verdedigend een sterk blok. Toch vond Mike Jansen een gaatje in de defensie, maar punterde de bal op de doelpaal. Tot veel meer kansen kwam s.v. Rijssen echter niet en Krasniqi voorkwam dat RKSV Borneboek er alsnog met de winst vandoor ging.

Door het gelijke spel heeft AVC Heracles de koppositie overgenomen. Zaterdag om 14.00 uur speelt s.v. Rijssen op Sportpark AVC Heracles in Almelo tegen de nieuwe koploper.