Afbeelding

Basmaci Market nu in de Hoge Wal

Algemeen

RIJSSEN - Basmaci Market opende op woensdag 9 november de deuren van de nieuwe winkel in De Hoge Wal in Rijssen, na ruim acht jaar gevestigd te zijn geweest aan de H.J. van Opstalstraat. Daar startte Aynur Basmaci destijds samen met haar echtgenoot Sleman en haar vader Isa deze Oosterse supermarkt. 

“Eerst waren het veelal nog klanten van Turkse, Syrische en Arabische afkomst maar gaandeweg vonden steeds meer klanten onze winkel. Mede omdat wij meer specifieke producten verkopen die in de reguliere supermarkt niet altijd te vinden zijn”, meent Aynur. Deze winkel is drie keer zo groot dus ook het assortiment is flink uitgebreid. In juni nam Sleman officieel de zaak over. Aynur: “Maar wij zijn een echt familiebedrijfje want behalve Sleman en ik werken ook mijn vader en mijn broer in onze winkel. Daarnaast helpen onze kinderen geregeld mee.”

Diverse culturen

Aynur geeft aan dat de kookbeleving de laatste jaren veranderd is. “Vooral jongeren zitten niet meer zo vast aan hun eigen Hollandse producten en online zijn tegenwoordig de lekkerste recepten te vinden vanuit diverse culturen. Behalve Turkse en Arabische producten ook Aziatische en Balkan producten. Maar zowel jong als oud vinden de weg naar onze supermarkt. Met name de Turkse en Arabische broden en pizza’s nemen gretig aftrek evenals de specifieke groentes zoals speciale zoetscherpe paprika’s, komkommers, knolgroentes, et cetera.” Bij Basmaci Market is tevens veel keuze in allerlei rijstsoorten, kruiden en men kan hier ook terecht voor eieren, allerlei kaasjes, olijven en diverse vleessoorten. Vanaf januari verkoopt men hier ook het ‘gewone’ verse brood.

Vlees

Aangaande vleessoorten is er bij Basmaci Market de keuze uit kip, lamsvlees, rundvlees en gehakt. “Gehakt maken we elke dag zelf en alle vleesproducten zijn halal. Dat wil zeggen, geslacht volgens de Islamitische/Joodse wetten. Dat is met name fijn voor de Islamitische/Joodse gemeenschap.” Basmaci Market is gevestigd naast een reguliere supermarkt maar Aynur geeft aan dat dit elkaar juist kan versterken. “In onze cultuur zijn we gewend om groot in te kopen en te koken voor veel mensen. Iedereen is altijd welkom en er is genoeg. Nederlanders kopen over het algemeen zuiniger in maar dit zien we toch wel wat veranderen.” Kijk voor wekelijkse acties op de Facebookpagina van Basmaci Market.

www.facebook.com/basmacimarket