Het orkest van Wilhelmina zorgde voor een daverend concert in het Parkgebouw met onder andere de filmmuziek van Indiana Jones.
Het orkest van Wilhelmina zorgde voor een daverend concert in het Parkgebouw met onder andere de filmmuziek van Indiana Jones. Foto: jan Joost

Wilhelmina in het Park met een daverend concert

Muziekvereniging Wilhelmina heeft zichzelf zaterdagavond helemaal overtroffen met een daverend concert dat van begin tot eind bleef boeien. Het publiek verliet aan het eind van het programma met tegenzin de grote Herman Wesselszaal van het Parkgebouw. 

RIJSSEN - Dirigent Wout Ligterink en zijn orkest brachten een sprankelend programma van herkenbare muziek uit de grote musicals en films.

De samenstelling van de uitvoerende musici was deze avond ook zeer bijzonder. In het orkest speelden speciale gasten mee. Dat was hoornist Erik Rozendom, begonnen bij Wilhelmina en nu landelijk actief onder andere als dirigent van het orkest van Soldaat van Oranje. Daarnaast excelleerden de vijf blazers van het ensemble Vieve Brass onder leiding van trombonist Jesse Ligterink. Al met al een perfecte combinatie van musici die een zinderend programma uitvoerde dat liep van filmmuziek van Crimson Tide tot en met de musical Chess en Schindlers List; alles voorzien van grootse beelden op het doek. Nieuwe Wilhelmavoorzitter Aron Bouwhuis bedankte na afloop de uitvoerende musici en de dirigent voor de geweldige avond die een volle Parkzaal beleefde.