Afbeelding
Foto:

IVN Rijssen-Enter

Zwerfvuilactie IVN met Wilhelminaschool

Onder het mom van: ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’, heeft het IVN, afdeling Rijssen – Enter onlangs een zwerfvuilopruimactie gehouden met leerlingen (groep 5) van de Wilhelminaschool in Rijssen. 

RIJSSEN - "De kinderen waren erg onder de indruk van het feit dat bijvoorbeeld een weggegooid blikje er 50 jaar over doet, voor het helemaal vergaan is. Ook een kort filmpje waarin vooral zeedieren te zien waren die verstrikt waren in plastic en netten, maakten grote indruk”, aldus bestuurslid Wim Baan.
Er werden grijpers en ringen met plastic zakken verstrekt. Ook kregen alle deelnemers een geel hesje uitgereikt want veiligheid gaat voor alles. Rondom het stadhuis, de fietsenstalling bij het station en de omgeving van de Noorderkerk waren de leerlingen druk in de weer. Het leverde toch al gauw zo'n zes à zeven volle vuilniszakken op.
Baan: "De leerlingen waren erg enthousiast over het resultaat en vooral met de complimenten die ze tijdens het opruimen van omstanders kregen. Namens het IVN, hartelijk bedankt voor jullie inzet.”

Groep 5 van de Wilhelminaschool ruimen zwerfvuil op.