Voorzitter Wim Nijkamp (links) en wethouder Erik Wessels overhandigen de Erfgoedpluim 2022 aan de familie Jansen in Holten.
Voorzitter Wim Nijkamp (links) en wethouder Erik Wessels overhandigen de Erfgoedpluim 2022 aan de familie Jansen in Holten. Foto: gemeente Rijssen-Holten

Familie Jansen wint Erfgoedpluim ‘22 Holten

Algemeen

HOLTEN - De familie Jansen uit Holten heeft de Erfgoedpluim 2022 gewonnen voor hun erf aan de Jeurlinksweg 18 dat ze opnieuw hebben ingericht. De historische boerderij en de bijbehorende schöppe (schuur) zijn opgeknapt. De oude stallen zijn verwijderd. 

Er zijn twee woningen gebouwd als compensatie voor de gesloopte stallen. Daarbij hebben ze zich zeer ingespannen om de historische uitstraling van het erf te bewaren. De Erfgoed Adviesraad Rijssen-Holten (EARH) vindt dit een waardevolle verbetering voor dit deel van het Holtense buitengebied.

Aanmoediging

De erfgoedpluim is een initiatief van de EARH in samenwerking met de gemeente Rijssen-Holten. De pluim is een aanmoedigingsprijs voor mensen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de instandhouding van het ruimtelijk erfgoed in Rijssen-Holten.

Advies aan B en W

De Erfgoedadviesraad adviseert B en W over het behoud van historische panden en locaties in de gemeente Rijssen-Holten. Wie meer wil weten over de EARH kan dat vinden op www.rijssen-holten.nl/erfgoedadviesraad.