Het kerstconcert van het Algemeen Wierdens Mannenkoor is gratis te bezoeken. (foto: Rob Nijhuis)
Het kerstconcert van het Algemeen Wierdens Mannenkoor is gratis te bezoeken. (foto: Rob Nijhuis) Foto: Rob Nijhuis

Kerstconcert in St. Jan van het Wierdens Mannenkoor

Het Algemeen Wierdens Mannenkoor verzorgt op zondag 18 december een kerstconcert in de Rooms Katholieke Kerk St. Jan.

WIERDEN - Er wordt rekening gehouden met voetballiefhebbers en daarom begint het concert 14.00 uur en de kerk is vanaf 13.30 uur open. De toegang is gratis. Aan de uitgang is er een vrijwillige collecte ter dekking van de kosten.

Dit jaar werkt het interkerkelijk kinderkoor “Zingen maakt blij” mee aan het concert. Een dertigtal kinderen is enthousiast bezig met de voorbereiding. Het kinderkoor staat onder leiding van Mirthe Stalknecht. Zij heeft op de basisschool zelf meegezongen in het koor en is nu een gedreven dirigente voor dit koor. De kinderen zingen in een tweetal blokken liederen die het licht willen laten stralen in deze verwachtingsvolle tijd voor kerst.

Het koor wordt aan de piano begeleid door Eva Eenkhoorn, die ook bekend is als zangeres in de band Pearl. Uiteraard is er ook plaats voor het eigen koor onder leiding van Frauke Langbein met Bert Webbink als begeleiding op de piano. Jan Willem Timmerman bespeelt het orgel in de begeleiding van de samenzang, maar hij brengt ook een aantal improvisaties ten gehore.

Het mannenkoor heeft voor dit concert gekozen voor een gevarieerd programma van bekende, maar ook minder bekende liederen, die in ieder geval bedoeld zijn om het publiek te verwarmen in deze tijd van onzekerheid. Maar ook liederen van verwachting en uitzien naar het licht van kerst.

Samen met de kinderen zal het Algemeen Wierdens Mannenkoor het bekende Transeamus ten gehore brengen. Ook het bekende lied "Als alles duister is” zal gezamenlijk gezongen worden. Het geheel staat onder leiding van Frauke Langbein, dirigente van het AWM.

Het Algemeen Wierdens Mannenkoor hoopt iedereen op zondag 18 december te mogen begroeten in de Rooms Katholieke Kerk St. Jan aan de Stationsstraat 22 te Wierden.

Muziek