The Voice Kids finalist Marc Floor ten Brinke met vader Jurrien en zus Lize Marie zullen Hello Stranger ook bezoeken.
The Voice Kids finalist Marc Floor ten Brinke met vader Jurrien en zus Lize Marie zullen Hello Stranger ook bezoeken. Foto:

Jongeren in actie voor vluchtelingen

De Hervormde Gemeente staat op 8, 9 en 10 december in het teken van 'Hello Stranger'. Tijdens dit project van de catechisatie en het jeugdwerk, komen jongeren in actie voor jonge vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos.

WIERDEN - De kerk heeft een programma voor alle leeftijden opgesteld. Het gaat zich afspelen in en om de vluchtelingentent op het kerkplein. Alle activiteiten zijn gratis, alleen voor het concert op zaterdagavond is een kaartje nodig. 


Opening project

Op donderdagavond 8 december om 20.00 uur treedt de Iraanse Arsalan uit Rijssen op in gebouw Hebron, achter de Dorpskerk in Wierden. Hij zingt ook enkele liederen samen met zangeres Henriëtte Gerfen van New Valley Singers. De pianobegeleiding wordt verzorgd door Tirza van Laar. Verder zal Roselien Slagers deze avond iets vertellen over haar werk als coördinator vluchtelingenwerk van de gemeente Wierden. Natuurlijk zijn ook (ex)vluchtelingen aanwezig om hun eigen ervaringen te delen. Toegang, koffie en thee zijn gratis.

Deze avond vormt de opening van het 3-daagse project Hello Stranger, waarin de jongeren van de Dorpskerk een sponsoractie houden voor jonge vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos. 

Vluchtelingen zullen hun levensverhaal komen vertellen


‘Vluchtelingentent’

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 december staat op het parkeerterrein van de Dorpskerk in Wierden een bijzondere ‘Vluchtelingentent'. Deze is geopend van 10.00 - 16.00 uur. In de tent zijn filmfragmenten te zien van vluchtelingen die hun verhaal vertellen. Ook zijn geregeld (ex)vluchtelingen aanwezig om hun eigen verhaal te vertellen en vragen te beantwoorden. Verder zijn er boeken en is er documentatiemateriaal aanwezig. Een gastheer/vrouw staat natuurlijk klaar met koffie en thee. Iedereen die belangstelling heeft, is van harte welkom. De toegang is vrij.


Voice Kids finalist Marc Floor

Samen met zijn zus en vader bezocht Marc Floor ten Brinke uit Apeldoorn het vluchtelingenkamp op Lesbos. Op vrijdagavond 9 december om 20.00 uur zijn ze alle drie te gast in gebouw Hebron, achter de Dorpskerk van Wierden om daarover te vertellen. Natuurlijk zal Marc Floor ook optreden. Vader Jurrien zal een indringend verhaal vertellen en natuurlijk zijn er ook (ex)vluchtelingen om iets over hun eigen ervaringen te vertellen. Toegang, koffie, thee en fris zijn gratis.


NachtSurvival 

Na het optreden van zanger Marc Floor ten Brinke op vrijdag 9 december in gebouw Hebron gaan minstens 50 jongeren op stap om een nacht te leven als vluchteling. Met hun slaapzak op de rug trekken ze de nacht in en zullen onderweg onverwachte obstakels tegenkomen. Hiermee halen ze geld op voor jonge vluchtelingen op Lesbos. Er kunnen nog meer jongeren meedoen! Ze moeten minstens 12 jaar oud zijn en op het voortgezet onderwijs zitten. Jongeren kunnen zich aanmelden via de website en daar ook een sponsorlijst downloaden. Ze kunnen alleen deelnemen aan de NachtSurvival als ze voor vertrek hun ingevulde sponsorlijst inleveren. Stuur voor meer info een app of mail naar Geert Nijhoff: 06-43079655 of geert@nijhoffarchitecten.nl

Geen jongere met een sponsorlijst tegengekomen, maar dit goede doel wel steunen? Dan kan een gift overgemaakt worden via de QR-code op: hervomdwierden.nl/hellostranger


Slotconcert 

Het project Hello Stranger eindigt met een slotconcert in de Dorpskerk van Wierden om 20.00 uur. Zangeres / performer Talitha Nawijn verzorgt, samen met haar band, een afwisselend programma, met een actieve rol voor het publiek. Tijdens het concert zullen één of meer vluchtelingen hun levensverhaal vertellen. En hoeveel heeft de sponsoractie van de NachtSurvival eigenlijk opgeleverd? Ook dat wordt die avond bekendgemaakt. Dit geld komt ten goede aan jonge vluchtelingen in de vorm van voedselpakketten en onderwijsprogramma's. Tickets voor dit concert zijn te bestellen via zingenindekerk.nl/talitha voor 10 euro (kinderen 3,50 euro). 


Meer info is te vinden op 

hervomdwierden.nl/hellostranger

Pen