Altijd al wil leren leren hoe een boek of verhaal geschreven wordt? Dat is nu te leren bij de workshop De Schrijfkamer.
Altijd al wil leren leren hoe een boek of verhaal geschreven wordt? Dat is nu te leren bij de workshop De Schrijfkamer. Foto:

Workshop voor volwassenen in bieb: leren verhalen schrijven

In samenwerking met Janko Ekkel uit Hardenberg van Boekwriter4all organiseert de bibliotheek Wierden een vijfdelige schrijfworkshop.

WIERDEN - Mensen die al langer met het idee rondlopen om een boek of verhalen te schrijven krijgen bij de workshop De Schrijfkamer de kans om dit te leren. Ook mensen die geïnteresseerd zijn in het leren schrijven van columns of blogs kunnen hier terecht.

Er is eerst een introductieavond en daarna gaan deelnemers in vijf avonden aan de slag met hun verhaal. De basisprincipes voor het schrijven van een verhaal, een boek of een blog zijn hetzelfde. 

Er wordt onder andere geleerd hoe iets beeldend geschreven kan worden, hoe emotie goed op papier kan worden gezet en hoe een omgeving goed en duidelijk te omschrijven is. 

Deelnemers gaan op een interactieve manier aan het werk met de opdrachten zodat zij direct kunnen beginnen aan hun eigen verhaal, boek of blog. 

Janko Ekkel

Na het uitbrengen van een eigen boek in 2014, 'Bloeddruppels op de schaduw', heeft Janko Ekkel een opleiding gevolgd aan de Schrijversacademie. Inmiddels heeft hij tientallen verhalen geschreven en is hij zijn tweede thriller aan het afronden. Regelmatig leest hij verhalen voor bij de lokale omroep van de gemeente Hardenberg. Hij is lid van het Schrijverscollectief Hardenberg dat als doel heeft schrijven in het algemeen onder de aandacht te brengen. 


De workshops worden gehouden in de Bibliotheek Wierden, gelegen aan de Pouliestraat 2 in Wierden. De introductieavond is op maandag 16 januari 2023 van 19.30 tot 21.45 uur. De kosten zijn 25 euro per persoon (inclusief koffie of thee). De workshops zijn ook op maandagavond: 6 en 20 februari, 6 en 20 maart en 10 april. De kosten voor de vijfdelige workshop zijn 195,- euro. Aan het einde krijgen deelnemers een certificaat.

Aanmelden voor de workshops kan via info@bw4all.nl.

Pen